Sport
14.07.2019. 11:36
R.E./Index.hr/Foto:EPA

"Objavio je da sam bolestan, prodao par novina i ubio 20 godina prijateljstva"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Italiju, ali i celokupni fudbalski svet, potresla je vest koju je juče na naslovnoj strani ekskluzivno objavio Corriere dello Sport, uz nadnaslov "Zabrinuti za Mihajlovića" i naslov "Forza Siniša".

U tekstu na udarnom mestu se nije navodilo od koje bolesti boluje Siniša Mihajlović (50), nego da su "lekarski pregledi pokazali da mu je potreban hitan tretman." Naravno, bilo je jasno da je reč o malignom oboljenju jer naslov, ton i plasman teksta nisu ostavljali mesta za sumnju, piše Index.hr.

Corriere dello Sport je ovo objavio na dan kada je Mihajlović sazvao konferenciju za medije na kojoj je on prvi želeo da obavesti javnost o svom teškom zdravstvenom stanju. Ali Ivan Zazzaroni, urednik CDS-a i Mihajlovićev dugogodišnji prijatelj, koji je potpisao vest i postavio je na naslovnu stranu , preduhitrio je trenera.

Italijanska fudbalska javnost poznajući bliskost Zazzaronija i Mihajlovića nije sumnjala u istinitost objaveljene vesti, pa su svi italijanski i evropski mediji preneli informaciju citirajući Corriere dello Sport kao izvor. Vest je odjeknula i izazvala veliku zabrinutost.

Povezane vesti - SINIŠA MIHAJLOVIĆ: Imam leukemiju, bio je to težak udarac

Tako da je Mihajlovićeva konferencija za štampu, zakazana juče u 16.30 bila "suvišna". On je na njoj objavio da mu je dijagnostikovana leukemija, za šta se u međuvremenu takođe saznalo, pa je u svoj svojoj muci bio još i posebno besan na novinara koji mu je narušio privatnost i to njen najosjetljiviji deo.

"Želio sam da budem prvi koji će vam reći šta mi se dogodilo. Ali neko nije želeo da ispoštuje moju privatnost. Zahvaljujući tome prodao je 200 komada novina više nego inače, ali i uništio prijateljstvo koje je trajalo 20 godina."

https://www.youtube.com/watch?v=wsXj7eIpiJ0

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve