Sport
05.06.2022. 16:16
Beta

Partizan

Obradović: Voleo bih da ekipa ima isti moral, istu želju i požrtvovanje

Željko Obradović
Izvor: ABA LIGA/Partizan NIS / Dragan Stjepanovic

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da bi želeo da u odlučujućoj petoj utakmici finala plej-ofa ABA lige njegova ekipa ima moral i požrtvovanje kao u prethodne tri i da očekuje zanimljiv duel koji će odlučiti šampiona regionalnog takmičenja.

"Treba se pripremiti razmišljajući o tome šta sve može da se promeni u odnosu na sve ove četiri utakmice koje smo odigrali. Detalji ponovo. Ono što bih ja voleo je da ekipa ima isti moral, istu želju i požrtvovanje kao što smo imali praktično od druge utakmice u ovoj finalnoj seriji", rekao je Obradović za klupsku televiziju.

Košarkaši Partizana igraju u ponedeljak od 20 časova na gostujućem terenu protiv Crvene zvezde, odlučujuću petu utakmicu finala plej-ofa ABA lige. Obe ekipe dobile su po dve utakmice u kojoj su igrali kao domaćini u hali "Aleksandar Nikolić".

 

"Analizirali smo mnogo ovih sedam dana neke sitne detalje, naravno da se bavimo time kao što se time bave i u Crvenoj zvezdi. Očekujem zaista zanimljivu utakmicu i neka pobedi bolji", naveo je Obradović.
 

Kapiten Partizana Rade Zagorac rekao je da je sve što je prikazano na terenu u prethodne četiri utakmice dostojno finala regionalne lige i da je zasluženo to što će šampion biti poznat posle petog meča.

"Mislim da je ovo što je do sada viđeno, ako se koncentrišemo na košarkaške stvari, apsolutno dostojno finala Jadranske lige. Dva protivnika su ponudila različite stvari u ove četiri utakmice i mnogo toga kvalitetnog je moglo da se vidi. Mislim da će u petoj utakmici, opet ono malo izlizano, da u derbiju nema pravila i taktike i sličnih stvari, ali sve se svodi na petu utakmicu i verujem da je sezona, onakva kakva je bila, zaslužila da se sve završi u toj jednoj utakmici", naveo je on.
 

"Mnogo puta sam ponovio da nema puno mesta za neke izmene između utakmica, ovo je možda dan više, poslužiće ekipama da se regenerišu i mi ćemo videti šta možemo da pripremimo za tu petu utakmicu", dodao je kapiten crno-belih.
 

Zbog incidenata na drugoj utakmici finalne serije u kojoj je Zvezda bila domaćin, deo tribina će biti zatvoren, a Partizan je izrazio nadu da će atmosfera u dvorani biti nalik onoj iz četvrte utakmice, kada ozbiljnijih ispada nije bilo i da će "nakon finalne serije moći da se govori samo o košarci i pobedi tima koji više pokaže na terenu".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zvezda: Bez prodaje karata za peti meč finala
Crevena zvezda

ABA liga

04.06.2022. 14:49

Zvezda: Bez prodaje karata za peti meč finala

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da neće biti prodaje dnevnih ulaznica za petu, odlučujuću utakmicu finalne serije ABA lige protiv Partizana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve