Sport
19.01.2022. 10:47
Tanjug

Evrokup

Obradović: Voleo bih da mogu da pozovem navijače u četvrtak, ali...

Željko Obradović
Izvor: EPA / TOMS KALNINS

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović čestitao je svom timu na igri i pobedi protiv Hamburga u Evrokupu.

Crno-beli su ubedljivo pobedili nemački tim 102:77 u hali "Aleksandra Nikolić".

"Igrali smo dobru utakmicu, kontrolisali smo meč. Čestitam mojim igračima za veoma dobro izadnje. Takođe, čestitam i rivalu, borili su do kraja, pokazali su karakter", rekao je Obradović na konferenciji za medije posle meča.

Na pitanje u vezi sa tim da poslednjih nekoliko utakmica njegovi igrači rešavaju već u prvih pet minuta, Obradović je rekao: "Utakmica traje 40 minuta i treba da se igra ozbiljno. Probali smo da igramo ozbiljno iako smo poslednju četvrtinu izgubili. Mora da postoji želja da se igra od prvog do poslednje sekudne. Svako mora da koristi svoje vreme na praketu i ja mogu da budem zadovoljan kada se pogleda minutaža jer niko nije bio izand 23 minuta. Mislim da je Ledej jedan igrao toliko... Mi imamo utakmicu za manje od 48 sati, zaostali meč sa Megom i veoma je važan taj segment da smo vodili računa o zamoru igrača. Ovi koji su igrali od starta bili su izvanredni, sa klupe su takođe pokušali da daju maksimum. Uvek ima i loših i dobrih stvari i o tome ćemo razgovorati", istakao je Obradović.

"Hvala i navijačima na fantastičnoj atmosferi, u ovim teškim vremenima i sa tolikim brojem zaraženih da dođu i pomognu timu, to je zaista fascinantno. Voleo bih da je ovo normalno vreme i da ih pozovem da dođu u četvrtak, ali ne mogu jer je svima želim dobro zdravlje. Ko je zdrav i ko može da dođe, dobrodošao je, jer ovi igrači to zaslužuju. Kada je ovako navijanje kod igrača postoje dodatni motivi", poručio je Obradović.

Partizan u četvrtak u 17 sati igra protiv Mege zaostali meč u ABA ligi.

"Ovo će biti tim - Rade Zagorac treba da ide na kontrolu u četvrtak na dan utakmice, Miletića ćemo testirati, Dangubić večeras nije igrao jer je imao jedan i po trening. U sredu ćemo imai trening, odradićemo skauting. Oni zaslužuju respekt, to su mladi igrači oji imaju veliku želju. Mislim da pristup mora da bude na nivou kao večeras", rekao je Obradović.

Trener Hamburga Pedro Kaljes čestitao je crnpo-belima. "Čestiram Partriznu , imali su dobar meč. Čestitam mom timu, bio je lepo igrati košarku protiv ekipe kao što je Partizan", rekao je Kaljes.

 

Pobeda Partizana bila je osma poredu, dok je nemački tim upisao sešti poraz u takmičenju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Matijas Lesor sa 22 poena i šest skokova, a Zek Ledej je bio na ivici dabl-dabl učinka sa 18 poena i osam uhvaćenih lopti.

Kevin Panter dodao je 15 koševa, a dvocifren je bio i Balša Koprivica sa 13 poena, dok se kod Hamburga istakao Robin Kristen sa 20 poena.

Već posle uvodnih 11:3 videlo se da je domaći tim prilično raspoloženo ušao u meč, što rezultovalo da posle prvih 10 minuta ima 20 poena viška (34:14).

U nastavku su crno-beli nastavili u istom ritmu, forsirali su brzu košarku, Hamburg je pokušao da parira šutem sa distance, ali je tim Željka Obradovića održavao visoku prednost i u drugo poluvreme ušao je 24 poena prednosti.

Potpunu dominaciju domaći tim pokazao je u trećoj deonici, kada je odličnom igrom u odbrani rivalu dozvolio da postigne samo 12 poena.

Opšti delirijum u nekadašnjem "Pioniru" izazvala je trojka Kevina Pantera za 80:46, a nakon toga i velika borbenost Zeka Ledeja, koji je u želji da se izbori za loptu završio za zapisničkom stolu.

Ubrzo posle toga Partizan je došao od najveće prednosti od čak 35 poena viška, a pred odlučujućih 10 minuta bilo je 85:53.

Na startu poslednje četvrtine Partizan je ponovo poveo sa plus 35, a kako je vreme odmicalo usledilo je imalo opuštanje crno-belih, jer je razlika u jednom trenutku pala ispod 30 poena, da bi na kraju slavili sa 102:77.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dejan Savić: Mi jesmo sportska nacija, ali...
Dejan Savić

Intervju

19.01.2022. 07:05

Dejan Savić: Mi jesmo sportska nacija, ali...

"Gubimo decu, ne samo u vaterpolu, već generalno u kompletnom sportskom miljeu. Strašno je to, pogotovo što mi jesmo sportska nacija."
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve