Sport
22.09.2021. 10:36
Tanjug

FIVB

Odbojka: Poznati svi učesnici Svetskog prvenstva, i muške i ženske reprezentacije

odbojka
Izvor: Shutterstock

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da su poznate sve muške i žesnke reprezentacije učesnice Svetskog prvenstva 2022. godine u konkurenciji odbojkašica.

Na Svestkom prvenstvu za žene će igrati Holandija i Poljska - organizatori, Srbija - svetski prvak, Italija i Turska (CEV), Kina i Japan (AVC), Kamerun i Kenija (CAVB), Brazil i Kolumbija (CSV) i Dominikanska Republika i Portoriko (NORCECA), predstavnici Kontinentalnih konfederacija i SAD, Rusija, Nemačka, Belgija, Koreja, Bugarska, Kanada, Tajland, Argentina, Češka i Kazahstan na osnovu FIVB rang liste.

FIVB je najavio da će datum i mesto žreba uskoro biti objavljeni.

Odbojkaška federacija Holandije saopštila je da će se otvaranje šampionata, polufinale, meč za treće mesto i finale odigrati u Arnemu na fudbalskom stadionu Gerledom.

Saopšteno je da će se utakmice SP odbojkašica igrati i u Apeldornu i Roterdamu, kao i da će naknadno biti određena još tri grada domaćina u Holandiji.

SP 2022. u konkurenciji odbojkašica odigraće se u Holandiji i Poljskoj, a predloženo je da se takmičenje odigra od 23. septembra do 8. oktobra, a tačan termin će naknadno biti potvrđen, kao i gradovi domaćini u Poljskoj.

Što se tiče muškaraca, takođe su na spisku 24 reprezentacije koje će igrati na jubilarnom, 20. Svetskom prvenstvu 2022. godine za odbojkaše, koje će se odgirati od 26. avgusta do 11. septembra u Rusiji.

Na prvenstvu će igrati Rusija, organizator, Poljska, svetski prvak, Italija i Slovenija (CEV), Iran i Japan (AVC), Tunis i Kamerun (CAVB), Brazil i Argentina (CSV) i Portoriko i Kanada (NORCECA), predstavnici Kontinetnalnih konfederacija, Francuska, SAD, Srbija, Kuba, Holandija, Nemačka, Meksiko, Turska, Egipat, Katar, Bugarska i Kina, na osnovu FIVB trang liste.

Žreb za SP 2022. u konkurenciji odbojkaša održaće se 30. septembra u gimnastičkoj dvorani Irina Viner – Usmanova u Moskvi.

Prvi meč će se odigrati 26. avgusta u Sankt Peterburgu, a finale 11. septembra u Moskvi.

Na SP 2022 24 ekipe će biti podeljene u šest grupa sa po četiri tima, a mečevi prve faze će se igrati od 27. do 29. avgusta u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku i Krasnojarsku.

Plasman u drugu fazu izboriće 16 ekipa, po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeeplasirane ekipe, koje ćee formirati četiri grupe sa po četiri tima, a mečevi će se igrati od 2. do 4. septembra u Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju.

Plasman u treću fazu, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće šest selekcija, pobednici četiri grupe i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije, a utakmcie ove faze će se odigrati od 7. do 11. septembra u Moskvi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Trener Barse dobio "šut kartu"?
Ronald Kuman, 21. 9. 2021.

Ko će ga naslediti...

21.09.2021. 12:03

Trener Barse dobio "šut kartu"?

Trener fudbalera Barselone Ronald Kuman uskoro će dobiti otkaz, prenose španski mediji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve