ODLAZAK VELIKANA NAŠE KOŠARKE

ODLAZAK VELIKANA NAŠE KOŠARKE


Čuveni košarkaš sarajevske Bosne i reprezentativac SFRJ Žarko Varajić preminuo je u 68. godini posle duge bolesti, prenose mediji.

Varajić, član čuvene generacije sarajevske Bosne koja je postala prvak Evrope 1979, ostaće upamćen po fenomenalnoj partiji u finalu i 47 poena protiv italijanskog Varezea, što je i dalje rekord.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 126 utakmica. Osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu u Belgiji 1977. godine, srebro na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976 i bronzu na Evropskom prvenstvu 1979.

Povezane vesti – KOLUMNA, ŽARKO VARAJIĆ: Roditelji padaju na bajke menadžera

Varajić je dobitnik Šestoaprilske nagrade, najvećeg društvenog priznanja grada Sarajeva. Posle raspada SFRJ radio je kao funkcioner u Košarkaškom savezu Srbije.

Legende ne umiru nikad

Aleksandar Vučić uputio je saučešće porodici preminulog košarkaša i trenera Žarka Varajića i naveo da nas je napustio veliki čovek i veliki sportista.

“Svaki rastanak je gubitak. Rastanak sa Žarkom Varajićem je veliki gubitak za našu državu, narod i košarku. Napustio nas je veliki čovek, sportista i radnik”, naveo je predsednik Srbije u telegramu saučešća.

Kako je istakao, Varajić je uspešnim radom širio ugled zemlje i kao igrač i kao trener.

“Svojim dugogodišnjim prisustvom u sportu neizmerno je doprineo razvoju i popularizaciji košarke. Ono što daje utehu u ovim teškim trenucima jeste istina da legende ne umiru nikad”, navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Pored Vučića povodom smrti Žarka Varajića oglasio se i Vlade Divac.

“Tužan dan, otišao je jedan od velikana naše košarke”, napisao je Divac.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar