Sport
22.12.2022. 11:03
Beta

28. do 30. decembar

Ovo je konačan spisak vaterpolista Srbije za turnir u SAD

Vaterpolo
Izvor: Shutterstock

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović saopštio je konačan spisak igrača, koji će 25. decembra otputovati na pripreme i turnir u Sjedinjene Američke Države.

Na spisku se umesto Nikole Lukića nalazi vaterpolista Šapca Ognjen Stojanović, a u dogovoru sa selektorom na pripreme neće ići Dušan Mandić.

Stevanović je rekao da selekciju očekuje prvo okupljanje nakon Evropskog prvenstva u Splitu, gde je reprezentacija Srbije zauzela deveto mesto.

"Očekuje nas dvokružni turnir sa Amerikancima i Špancima. Konačno ćemo biti zajedno, imaćemo malo vremena da radimo i uspostavljamo sistem za ono što nas očekuje u narednoj godini", dodao je Stevanović, preneo je Vaterpolo savez Srbije.

Na turniru u Lujivilu i Dalasu nastupaće Srbija, SAD i Španija. Turnir će biti dvokružan od 28. do 30. decembra, odnosno od 1. do 3. januara.

Spisak vaterpolista Srbije:

Branislav Mitrović (Vašaš), Lazar Dobožanov (Radnički), Radoslav Filipović (Novi Beograd), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Nemanja Ubović (Ferencvaroš), Nemanja Vico (Radnički), Đorđe Lazić (Breša), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Filip Janković (Radnički), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Marko Radulović (Radnički), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Dimitrijević (Partizan) i Vasilije Martinović (Novi Beograd).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srbija je zemlja sporta... Bar tako Srbija misli
sport

Realnost...

17.09.2022. 12:40

Srbija je zemlja sporta... Bar tako Srbija misli

Sport je delatnost od posebnog značaja za Republiku Srbiju. Bar tako piše u članu 2. Zakona o sportu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve