Sport
05.02.2024. 10:05
R.E.

Čestitamo!

Dan koji slave i Ronaldo i Nejmar. Znate li zašto?

nejmar ronaldo 04.02.2024.
Izvor: EPA/EFE / Alejandro Garcia

Kristijano Ronaldo i Nejmar možda ne proslavljaju zajedno osvojene titule u fudbalu, ali jedna stvar ih spaja - rođendan! Obojica rođeni su 5. februara. Možda je nekada davno u zvezdama zapisano da će oni koji su rođeni na ovaj dan biti vrhunski fudbaleri, a možda je i samo slučajnost...

Kristijano Ronaldo rođen je 5. februara 1985. godine, u Funšalu (Portugal) i danas puni 39 godina.

Nejmar da Silva Santos Junior rođen je takođe 5. februara, ali 1992. godine, u Sao Paulu (Brazil), a broj njegovih svećica na torti je 31.

S obzirom na to da su rođeni na isti dan, logično pitanje koje sledi je - da li imaju sličnih osobina? Osim talenta za fudbal, naravno. 

Evo nekoliko zanimljivosti iz njihovih života, pa procenite sami...

Kada je bio dete, Kristijano Ronaldo umeo je često da se rasplače tokom igranja fudbala. Na primer, ukoliko saigrač kome je dodao loptu ne postigne gol, suze su bile neizbežne. Zbog toga je tada dobio nadimak "plačljivko".

Nejmar je poznat po tome da često pada na zemlju tokom utakmica. Preuveličava povrede, ljuti se, nekada i zaplače. "Plačljivko" je nadimak koji mu mnogi daju nakon ovih ispada...

Da li ste znali da je Ronaldo bio izbačen iz škole zbog napada na profesora? Gađao ga je stolicom jer ga "nije poštovao". 

Jedno je jasno - temperamet im je veoma sličan!

Obojica su se u fudbal zaljubili još od malih nogu. 

Nejmar je u početku igrao za klub Santos, na poziciji golmana, sve dok njegov trener nije video kako na ulici dribla loptu. Nakon toga prešao je na poziciju napadača. Kada je imao samo 14 godina dobio je ponudu od Real Madrida, ali je njegov otac smatrao da je previše mlad za takav korak.

Dok je on dobijao ponude od velikih klubova, Ronaldo je sa 15 godina morao da operiše srce, zbog problema koji je mogao da ga "odvoji" od sporta.

 

Nakon prebogate karijere, Kristijano je potpisao ugovor sa klubom Al Nasrom iz Saudijske Arabije, koji je vredan više od 400 miliona evra, dok je Nejmar nakon napuštanja PSŽ prešao u redove Al Hilala.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nejmar: "Plakao sam posle meča sa Srbijom"
1

Teški trenuci

06.12.2022. 12:32

Nejmar: "Plakao sam posle meča sa Srbijom"

Brazilski fudbalski reprezentativac Nejmar rekao je da je "cele noći plakao" posle prvog meča na Mundijalu sa Srbijom, kada je povredio desni skočni zglob.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve