Sport
03.07.2023. 17:55
R. E.

Ponovo crno-beli

Partizan vratio iskusnog napadača

patike, adidas, fudbal
Izvor: Shutterstock

Fudbalski klub Partizan angažovao je igrača koji je već nosio crno-beli dres.

Dosadašnji fudbaler Vojvodine Nemanja Nikolić potpisao je dvogodišnji ugovor sa Partizanom.

"Od malena sam navijač Partizana, ali sam često bio u situaciji da igram protiv voljenog kluba i jako je teško kontrolisati emocije u tim slučajevima. Ja sam se trudio da uvek ukažem poštovanje. Svi smo mi profesionalci, naša je dužnost da damo sve od sebe na terenu", izjavio je Nikolić po povratku u Humsku.

Nikolić (30) je već bio član Partizana u sezonama 2019/2020. i 2020/2021, kada je odigrao 36 utakmica, postigao je osam golova i imao je deset asistencija. On će u klubu iz Humske nositi dres sa brojem 23.

"Partizan se voli u svakoj situaciji, samo ime Partizana i njegova tradicija su dovoljan motiv za svakog pojedinca da da sve od sebe. Svi zajedno treba da vratimo Partizan tamo gde pripada, a to su trofeji i borba za njihovo osvajanje", dodao je on.

Nikolić ni na poziciji napadača trebalo da nasledi Rikarda Gomeša, koji je napustio Partizan.

"Rikardo je sezonu za nama završio kao najbolji strelac lige što dovoljno govori o kakvom se napadaču radi. Imamo drugačiji stil igre, on je prava gol mašina, ja možda više gledam da obezbedim što bolje prilike saigračima, a naravno uvek je lep osećaj postići gol. Sa druge strane, moram da istaknem da nije bitan lični učinak nego generalni plasman Partizana, mi smo svi tu za njega i što bolji rezultat. Lično nikad se ne opterećujem statistikom i svoju igru podređujem timu. Na meni je da vredno radim ostalo će doći", naveo je Nikolić.

Nikolić, koji je pored Partizana i Vojvodine igrao i za Grbalj, Rostov, Aktobe, Spartak iz Subotice, Al Red i Tobol, odmah po potpisivanju ugovora otputovao je u Sloveniju gde se crno-beli pripremaju za novu sezonu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
10.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve