Sport
01.10.2021. 12:44
Tanjug

Dragan Stojković

Piksi o srpskom fudbalu: "Nema nameštenih utakmica i sumnjivih rezultata"

Dragan Stojković Piksi
Izvor: EPA / Andrej Cukic

Verujem da ćemo imati Nacionalni stadion do 2025. godine, relevantni ljudi sa kojima sam razgovarao uverili su me da će biti do 2024, ali i da bude 2025, to je velika stvar i da budemo ponosni, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

"Nije stvar da li Srbija zaslužuje takav nacionalni stadion, nego je to moranje. Zemlja poput Srbije mora da ima stadion koji je reprezentativnog kvaliteta i nešto što Evropa ima. Zemlje u okruženju uspele su da naprave velelepna zdanja", izjavio je Stojković na konferenciji za medije.

On je dodao da srpski klupski fudbal ide u dobrom smeru i da se nikako ne sme propustiti trenutak.

"Apostrofiram suđenje koje je na visokom nivou, ne postoje više saopštenja i ružne reči, da se upire prstom u nekog zbog tvog poraza... Sve su to pozitivne stvari, nema nameštenih utakmica i sumnjivih rezultata. Nema više kada prođe kolo ovaj pustio ovog, sve je to prošlost. Moramo da nastavimo tako, to su normalne strvari, ali tako nije slučaj bio ranije".

Piksi je bio vrlo zadovoljan i viđenim u minulom 165. večitom derbiju.

"Bio je to najbolji derbi u poslednjih 10 godina. Treneri Stanojević i Stanković igrali su fajterski, napadački, to je važno, tako će se vratiti i publika. Važni su i rezultati u Evropi za koeficijente", poručio je Stojković i dodao da na spisku nema igrača iz domaće Superlige jer veruje u ovu grupu, a nema potrebe da zove nekog da "oseti atmosferu" jer svakako neće igrati.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Piksijev počasni krug: Na korak od Šampionata sveta u Kataru
Dragan Stojković Piksi 11.9.2021.

Cilj je blizu

12.09.2021. 10:00

Piksijev počasni krug: Na korak od Šampionata sveta u Kataru

Naš fudbalski selektor davno je naučio da pobede ničemu ne uče, ali zato porazi donose mudrost. On je svoju mudrost nadgradio u Japanu kao fudbalski trener. Sada je u poziciji da kao selektor trči svoj počasni krug 14. novembra kada utakmicom protiv Portugalaca kvalifikacije budu i zvanično za Srbiju završene.
Close
Vremenska prognoza
mist
9°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve