Sport
22.10.2019. 16:13
R. E. / Tanjug

"PITAĆU PEŠIĆA DA PREUZME KLUB" Čović: Sporazumni raskid sa Tomićem

covic-3.jpg-1.jpg

Informaciju koja se pojavila u medijima da je Milan Tomić napustio klub sa Malog Kalemegdana, potvrdio je prvi čovek crveno - belih Nebojša Čović na konferenciji za štampu.

Kako je Čović naveo sa Tomićem je sporazumno raskinuta saradnja.

"U prijateljskim odnosima smo se rastali. Osvojio je tri trofeja, vratio Zvezdu u Evroligu. Ništa se specijalno nije dogodilo, do raskida saradnje došlo je na obostranu inicijativu", rekao je Čović.

Foto: Nemanja Jovanović Foto: Nemanja Jovanović

Na pitanje ko će voditi ekipu protiv Barselone u Evroligi, Čović je dao zanimljiv odgovor.

"Dogovorićemo se ko će vodeti ekipu. Imam nameru da ubedim Pešića da ostane ovde u Beogradu, a ne da se vraća tamo. Kari je moj veliki drug i prijatelj. Pitaćemo i Karija", poručio je Čović.

Povezane vesti - KARI PEŠIĆ – DEŽURNI SPASILAC

On je pričao i o ekipi i povredama igrača.

"Dobra je selekcija. Nisam razmisljao o otkazima. Imamo odakle da povučemo igrače ako nam bude negde zafalilo. Derik Braun ima zdravstnih problema, nadamo se da će biti spreman za 20 dana. Takođe i Kuzmić se nadamo da će biti spreman za 10 do 20 dana", zaključio je predsednik Crvene zvezde.

Ćović je potvrdio da su podaci koje je izneo ministar finansija Siniša Mali tačni, odnosno da je klub od države od 2014. godine dobio oko 1,6 milijardi dinara.

"Naš prosečni budžet od 2012. je 5,8 miliona, ove je 8.337.000, a ne 13,6 miliona evra kao što se pisalo".

Čović je istakao da bi odnosi Crvene zvezde i Partizana trebalo da budu na višem nivou i da je otvoren za svaki vid saradnje sa komšijama.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
24.06.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve