Sport
08.03.2022. 13:29
Beta

Antonio Konte

"Plasman u Ligu šampiona ravno osvajanju titule u Premijer ligi"

Antonio Konte
Izvor: EPA / ANDY RAIN

Trener Totenhema Antonio Konte rekao je da bi osvajanje četvrtog mesta na tabeli koje vodi u Ligu šampiona sledeće sezone, za njegovu ekipu bilo ravno osvajanju šampionske titule u Premijer ligi.

Totenhem je sinoć pobedio Everton sa 5:0 i nalazi se na sedmom mestu na tabeli, na tri boda od četvrtog mesta, poslednjeg koje vodi u Ligu šampiona sledeće sezone.

Londonska ekipa nije igrala u Ligi šampiona u poslednje dve sezone.
 

"U januaru dva igrača su nas kompletirala. Mislim da možemo da se borimo. Možemo da se borimo za taj cilj. Važno je da imamo tu ambiciju, ne treba da se krijemo iza nje i videćemo šta će se dogoditi. Imamo još 12 utakmica do kraja, ne igramo ni za jedan trofej i zbog toga treba da preuzmem odgovornost, prvo ja", rekao je Konte, preneo je Eurosport.
 

"Ne volim da pričam o ambicijama i plasmanu u Ligu šampiona pošto volim da igram, osvojim titulu u ligi i osvajam trofeje. Ali, u ovoj situaciji, ako uspemo da osvojimo četvrto mesto, to bi bila naša titula u Ligi šampiona ili u Premijer ligi", dodao je italijanski trener.

Totenhem je ispao iz petog kola FA kupa porazom od drugoligaša Midlsbroa, a ne igra ni u Ligi konferencija, pošto je zbog velikog broja zaraženih koronavirusom u ekipi u decembru predao utakmicu protiv Rena u grupnoj fazi.

"Teško je pobediti nas kada imamo više dana da se pripremimo. Veliki problem je kada imamo utakmice u kratkom vremenskom periodu, kada nemamo mnogo za pripremu. Sada imamo samo jedan cilj, da završimo ligu najbolje što možemo. Imamo više vremena za pripremu i videćemo šta će se dogoditi na kraju sezone", naveo je Konte.
 

Totenhem će u subotu igrati protiv Mančester junajteda.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Liga šampiona: Rezultati i strelci osmine finala
Fudbal

Bilo je zanimljivo

08.12.2021. 00:00

Liga šampiona: Rezultati i strelci osmine finala

Fudbaleri Atletika iz Madrida plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, nakon što su kao gosti savladali Porto 3:1.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve