Sport
24.04.2019. 14:18
R.E./Index.hr/Foto:Shutterstock

Pogba saopštio saigračima da napušta Junaited i otkrio u koji klub odlazi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kad je pre tri godine otišao iz Juventusa u Mančester Junaited, Pogba bio je najskuplji fudbaler na svetu. Junaited je Italijanima za Francuzove usluge platio 105 miliona  eura, što je u leto 2016. bio svetski rekord.

Na predhodnom Svetskom prvenstvu u fudbalu, Pogba je bio jedan od ključnih ljudi u pohodu Francuske na naslov prvaka sveta, a danas je jedan od najkritikovanijih igrača Junaiteda. Francuz ne igra toliko loše, ali navijači su očekivali od najskupljeg igrača u istoriji kluba da će napraviti značajnu razliku. Na žalost fanova Crvenih đavola, to se nije dogodilo, a Pogba je u Engleskoj sve nesrećniji.

United je u strašnoj krizi, a Pogba je simbol posrtaja

Junaited  je u ogromnoj krizi. Pre nešto manje od mjesec dana Mančester Junaited je treneru Solskeru odlučio dati ugovor na tri godine. Klupska legenda uspela je poslije Murinja podići Crvene đavole, izbaciti PSG iz Lige šampiona i stići do četvrtfinala, u kojem je prejaka bila Barselona. Ipak, velika serija pobeda u Premijerligi i vaskrsnuće igrača bili su glavni aduti Norvežanina na putu do ugovora na Old Trafordu.

Kobni su bili Arsenal (2:0 u Premiershipu), Vulvsi (2:1 u FA kupu pa opet 2:1 u prvenstvu) i Barselona (1:0, 3:0 u Ligi šampiona), a za vikend je usledio težak potop od Evertona (4:0) koji je ostvario najubedljiviju pobedu nad klubom s Old Traforda još od 1984. godine kad je bilo 5:0.

Takođe, Junaited je vezao pet gostujućih poraza od 10. marta do danas, uz 13 primljenih golova i dva postignuta, i ostvario tek dve pobede u poslednjih mesec i po, nad Votfordom (2:1) i Vest Hemom (2:1), pa je sve dalje od plasmana u Ligu šampiona četiri kola prie kraja prvenstva.

 

Blamažu protiv Evertona prokomentarisao je i Pogba.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Izgubiti utakmicu je loše, a izgubiti je na takav način je nešto najgore. Poštujem Everton, ali način na koji smo mi igrali je nedostatak poštovanja prema dresu Mancester Junaiteda. Nismo poštovali sebe, navijače ni klub. Kada nosite ovaj dres i igrate za ovaj klub, to ste sigurno zaslužili, ali morate poštovati grb na dresu. Ne želim biti oštar, ali pojedini igrači su svojim ponašanjem pokazali da nisu dovoljno dobri za ovaj dres", rekao je Pogba pa nastavio:

 "Ne znam kako da se iskupimo, ali sam siguran da je jedan od načina da uvek damo maksimum na terenu, pa makar na kraju i izgubili. Navijači cene borbu za ovaj grb i to im trebamo dati svaku utakmicu. Ispričavamo se zbog očajne igre koju više ne smemo ponoviti."
Pogba je u svojim izjavama kritikovao saigrače i poslao je jasnu poruku da želi otići, a to je danas potvrdio i ugledni L’Equipe. Francuski sportski dnevnik piše kako je Pogba priznao saigračima da odlazi te da je izabrao Real kao klub u kojem će se skrasiti već ovo ljeto.
To ne treba čuditi s obzirom na to da afera između Pogbe i Madrida traje još od sezone 2015./16., kada je Zidan lično putovao u Torino (Pogba je tada igrao još za Juventus), ali su loši odnosi predsednika Madrida Pereza i Pogbinog agenta Mine Raiole upropastili potencijalni transfer.

Mancester Junaited želi da se transfer dogodi ovoga leta jer Pogba ima još samo dve godine ugovora, što znači da će mu dogodine znatno pasti cena. Prema L’Equipeu, Junaited će pokušati vratiti čitav iznos koji je uložio u Francuza od dolaska iz Juventusa.

 

 

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve