Sport
17.01.2023. 08:00
Beta / AFP

Tenis

Politika i rat stigli i do Australijan opena

australian open, tenis
Izvor: Shutterstock

Teniski savez Australije doneo je odluku o zabrani ruske i beloruske zastave na Australijan openu, nakon zahteva ukrajinskog ambasadora.

"Ruska i beloruska zastava zabranjene su na terenima Australijan opena. Naša početna politika bila je da ih navijači mogu doneti, ali da ih ne smeju koristiti za ometanje", navodi se u saopštenju tamošnjeg saveza koji dodaje da odluka stupa na snagu odmah.

Ruska zastava viđena je na tribinama u ponedeljak tokom prvog dana Australijan opena, na meču Ukrajinke Katerine Bajndl i ruske igračice Kamile Rahimove, a ukrajinski navijači su potom zatražili reakciju obezbeđenja i policije.

Teniseri iz Rusije i Belorusije nastupaju pod neutralnim obeležjima, nakon što su u martu 2022. godine posle početka rata u Ukrajini takvu odluku donele Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) i Ženska teniska asocijacija (WTA).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zverev pobedio Variljasa
1

Australijan open

17.01.2023. 10:45

Zverev pobedio Variljasa

Nemački teniser Aleksandar Zverev plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobedio peruanskog igrača Huana Pabla Variljasa sa 4:6, 6:1, 5:7, 7:6 (3), 6:4.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve