Sport
06.08.2019. 14:18
Tanjug

POPOVIČ O OTKAZIMA: Nisam zabrinut, uigraću ekipu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Selektor reprezentacije SAD Greg Popovič izjavio je da bez obzira na brojne otkaze NBA zvezda očekuje dobar rezultat na Svetskom prvenstvu u Kini.

Amerikanci su počeli pripreme na Univerzitetu Nevada u Las Vegasu nakon više od 10 otkaza glavnih košarkaša, među kojima su Džejms Harden, Si-Džej Mekalum, Entoni Dejvis, Demar Derozan...

"Nisam uopšte zabrinut. Zanimaju me samo igrači koji su tu. Imam dobru grupu i želim da je uigram što je bolje moguće", rekao je Popovič za američke medije.

On je dodao da je Svetsko prvenstvo, ako se ne računa NBA liga, najveće takmičenje na svetu.

Povezane vesti - Od dream tima ostao samo tim

"Naš cilj je da budemo bolji svakim danom i dođemo u formi u Kinu. Ima mnogo timova koji su dugo na okupu, dok mi nismo igrali nikad u ovom sastavu i zato moramo da vežbamo puno", naveo je iskusni stručnjak.

Na spisku Popoviča su: Kajl Lauri (Toronto), Kris Midlton (Milvoki), Majls Tarner (Indijana), Kemba Voker (Boston), Kajl Kuzma (Lejkers), Bruk Lopez (Milvoki), Donovan Mičel (Juta), Džejson Tejtum (Boston), Džejlen Braun (Boston), Markus Smart (Boston), Tadeus Jang (Čikago), Pi-Džej Taker (Hjuston), Mejson Plamli (Denver), Bem Adebajo (Majami), Herison Barns (Sakramento), Dearon Foks (Sakramento) i Džo Heris (Bruklin).

Svetsko prvenstvo se igra u Kini od 31. avgusta do 15. septembra, a SAD se u prvoj fazi sastaju u E grupi sa Turskom, Češkom i Japanom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve