Sport
14.01.2022. 10:32
R.E./Tanjug

Zdravlje i dobar red

Premijer Australije objasnio zašto je Novaku ukinuta viza

Skot Morison
Izvor: AAP / LUKAS COCH

Premijer Australije Skot Morison podržao je odluku ministra za imigraciju Aleksa Hoka koji je poništio vizu najboljem teniseru sveta Novaku Ðokoviću, ističući da je to učinjeno zbog žrtava koje su Australijanci podneli tokom pandemije koronavirusa.

Morison je naveo da je, nakon pažljivog razmatranja, ministar za imigracije ukinuo vizu Ðokoviću, iz razloga zdravlja i dobrog reda, na osnovu toga da je to bilo u javnom interesu, prenosi Gardijan.

Morison je istakao da je pandemija bila neverovatno teška za svakog Australijanca, ali da su se držali zajedno i spasili živote i sredstva za život.

"Pandemija je bila neverovatno teška za svakog Australijanca, ali smo ostali da se držimo zajedno i sačuvali smo živote i sredstva za život. Zajedno smo uspeli da ostvarimo da imamo jednu od najmanjih stopa smrtnosti, najjaču ekonomiju i najviši procenat vakcinacije na svetu", rekao je Morison. 
 

Dodao je da Australijanci s pravom očekuju da će rezultat njihovih žrtvovanja biti poštovan.

"Australijanci su se toliko žrtvovali tokom pandemije i sa pravom očekuju da rezultati te žrtve budu zaštićeni. To je ono što je ministar uradio današnjom odlukom."
 

Prvi čovek Federalne vlade istakao je da se i na ovaj način čuvaju životi Australijanaca, održavanjem jake granične politike.

"Naša jaka granična politika sačuvala je Australijance bezbednima, prvo od kovida, a onda i tokom pandemije. Zbog očekivanih pravnih procesa koji se odvijati, neću više komentarisati ovu temu", zaključio je premijer Australije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Đokoviću odbijena viza
Novak Đoković

Australija

14.01.2022. 10:01

Đokoviću odbijena viza

Ministar za imigraciju Aleks Houk iskoristio je svoju ličnu moć da poništi vizu Novaku Ðokoviću, dok se njegovi advokati spremaju da odmah podnesu sudsku zabranu protiv te odluke, prenosi Ejdz.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve