Sport
09.08.2023. 21:44
Beta

Premijer liga

Da li je Čelsi prekršio finansijska pravila?

1
Izvor: Beta/AP / Nam Y. Huh

Premijer liga istražuje da li je fudbalski klub Čelsi prekršio finansijska pravila.

Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je Čelsi u julu sa 8,6 miliona funti zbog kršenja finansijskog fer-pleja, kao rezultat "podnošenja nepotpunih finansijskih informacija između 2012. i 2019. godine".

Te prekršaje prijavili su novi vlasnici nakon kupovine kluba u maju, a obavestili su i Premijer ligu o sličnim problemima, preneo je danas BBC.

Liga sada razmatra da li su konkretne optužbe prikladne, kao one protiv Mančester sitija i Evertona.

Prvobitna kazna odnosila se na sedmogodišnji period kada je Roman Abramovič bio vlasnik Čelsija.

Ruski milijarder je posle političkih pritisaka prošlog maja prodao klub američkom investitoru Todu Boliju i privatnoj investicionoj kompaniji Klirlejk Kapital.

Čelsi je saopštio da je potpuno sarađivao sa Uefom tokom istrage i da je sklopio sporazum o poravnanju sa evropskom kućom fudbala.

Klubovi mogu biti novčano kažnjeni ili im se mogu oduzeti bodovi ukoliko se pokaže da su krivi za kršenje finansijskih pravila.

Šampion Evrope i Premijer lige Mančester siti optužen je za kršenje više od 100 finansijskih pravila u februaru, a Everton je u maju poslat pred nezavisnu komisiju Premijer lige zbog navodnog kršenja finansijskih pravila. Oba kluba negirala su nepravilnosti.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve