Sport
22.06.2020. 15:44
Tanjug

PRETI MU OSAM GODINA ZATVORA: Podignuta optužnica protiv Kuzmića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Protiv srpskog košarkaša Ognjena Kuzmića pokrenuta je optužnica zbog izazavinja saobraćajne nesreće pre godinu dana, zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Nesreća se desila 14. jula prošle godine, na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor u Ramićima, a Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci je potvrdilo da je pokrenuta optužnica protiv centra Crvene zvezde na pozajmici u FMP-u.

Kuzmić je u trenutku nesreće vozio 125 kilometara na sat na putu gde je dozvoljeno 60, a imao 2.27 promila alkohola u krvi.

Tom prilikom je zadobio veoma teške povrede, kao i njegov suvozač i prijatelj Bogdan Ilić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Sa teškim povredama su prošli Marko Mijatović i poznati bokser iz Prijedora Dražan Janjanin.

Povezane vesti - POSLEDICE IGRANJA ADRIA TURA: Petoro zaraženih, Đoković na udaru kritika

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, Kuzmiću preti zatvorska kazna od osam godina.

"Učesnik u saobraćaju koji se ne pridržava saobraćajnih propisa i time tako ugrozi javni saobraćaj i dovede u opasnost život ljudi, pa usled toga kod drugog nastupi teška telesna povreda kaznice se kaznom zatvora od šest meseci do pet godina. Medutim, ako prilikom izvršenja ovog dela bude pod uticajem alkohola preko 1,5 promila, ili pod uticajem narkotičkih sredstava, ili ako vozi brzinom koja prelazi 50 kilometara na čas iznad dopuštene brzine, kaznice se kaznom zatvora od jedne do osam godina i kaznom zabrane upravljanja motornim vozilom", stoji u zakonu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
04.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve