Sport
21.03.2022. 15:22
Beta

Abramovičev naslednik

Prodaja Čelsija: Spao spisak na tri imena

Čelsi
Izvor: Shutterstock

Američka banka Rejn grupa, koja nadgleda prodaju fudbalskog kluba Čelsi, planira da suzi spisak potencijalnih kupaca na tri imena u toku dana ili sutra, saznaje agencija Rojters.

Čelsi je prvobitno dao na prodaju dosadašnji vlasnik Roman Abramovič nakon ruske invazije na Ukrajinu pre nego što je britanska vlada uvela sankcije ruskom oligarhu i tako praktično preuzela kontrolu nad klubom.

Rejn grupa je postavila rok za davanje ponuda do 21.00 prošlog petka. Nekoliko ponuda je javno objavljeno, dok izvori Rojtersa navode da je bilo mnogo ponuda koje su podnete u tajnosti.

Neke su tek sad javno objavljuju, poput one globalne investicione kompanije "Centricus" sa sedištem u Londonu, iza koje stoje koosnivač Nizar Al-Basam i izvršni direktor Gart Riči, koji su vlasnici godišnjih ulaznica za utakmice Čelsija.

Rojtersu je rečeno da će Rejn, u konsultaciji sa klubom, suziti izbor na tri imena. Tokom narednih nekoliko nedelja potencijalnim kupcima vlada mora da izda posebnu dozvolu pošto dobije dokaz da Abramovič od prodaje neće ostvariti finansijsku dobit.

Nakon toga potencijalni kupac će morati da prođe i test vlasnika i direktora klubova Premijer lige.

U petak su objavljenje tri ponude - britanskog investitora Nika Kandija, vlasnika Čikago Kabsa, porodice Rikets, i zajednička ponuda bivšeg predsednika Liverpula Martina Brotona i predsednika Svetske atletike Sebastijana Koua.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Abramovičev avion sleteo u Izrael
Roman Abramovič

Objavili mediji

14.03.2022. 13:15

Abramovičev avion sleteo u Izrael

Avion koji pripada ruskom milijarderu Romanu Abramoviču, vlasniku fudbalskog kluba Čelsi protiv koga je Velika Britanija nedavno uvela sankcije, sleteo je u Izrael, objavili su izraelski mediji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve