Sport
16.01.2022. 09:09
Tanjug

"Razočaran sam"

Prva Novakova izjava nakon presude

Novak Đoković
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Novak Ðoković oglasio se nakon odluke australijskog Federalnog suda, koji je podržao poništenje njegove vize, i izjavio da je izuzetno razočaran presudom

"Želeo bih da dam kratku izjavu, da se osvrnem na epilog današnjeg ročišta u Sudu. Sada ću uzeti malo vremena da se odmorim i oporavim, pre nego što dam bilo kakve dalje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran presudom", rekao je Novak, prenosi "Ejdž".

Najbolji teniser sveta izgubio je spor pred Federalnim sudom Australije, uskraćena mu je viza i u najkraćem roku mora da napusti zemlju, saopšteno je danas posle višesatnog sudskog procesa.

Najbliži saradnik Novaka Ðokovića u Udruženju profesionalnih teniser (PTPA), Kanađanin Vasek Pospišil, takođe je izjavio da je razočaran odlukom sudskih vlasti Australije da deportuju Novaka Ðokovića i smatra da je to politička odluka.

"Novak nikada ne bi otišao u Australiju da mu nije dato izuzeće da uđe u zemlju od strane Vlade. On bi preskočio Australijan open i bio kod kuće sa svojom porodicom i niko ne bi pričao o ovom haosu", napisao je Pospišil na društvenim mrežama.

"Ovo je bila politička agenda na delu sa izborima koji im dolaze, nije moglo da bude očiglednije. Ovo nije njegova krivica. Nije na silu ušao u zemlju i nije izmišljao sopstvena pravila, bio je spreman da ostane kod kuće", zaključio je Pospišil. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak Ðoković mora da napusti Australiju (FOTO)
novak đoković, 16. 1. 2022.

Izgubio spor

16.01.2022. 08:18

Novak Ðoković mora da napusti Australiju (FOTO)

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković izgubio je spor pred Federalnim sudom Australije, uskraćena mu je viza i u najkraćem roku mora da napusti zemlju, saopšteno je posle višesatnog sudskog procesa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve