Sport
04.12.2023. 21:35
Beta

Nadal iskren

"Od sebe ne očekujem ništa"

rafael nadal
Izvor: Shutterstock

Španski teniser Rafael Nadal rekao je danas da ima manja očekivanja uoči povratka takmičenjima u januaru, posle godinu dana pauze zbog povrede.

Nadal je u petak saopštio da će u januaru igrati na turniru u Brizbejnu.

On nije igrao od januara kada se povredio tokom meča drugog kola Australijan opena protiv Mekenzija Mekdonalda.

U maju, nešto više od nedelju dana pre početka njegovog omiljenog Rolan Garosa, Nadal je najavio da će propustiti turnir koji je osvojio rekordnih 14 puta. Tada je rekao da se nada da će vratiti tenisu 2024. godine, koja će biti njegova poslednja sezona u karijeri.

Osvajač 22 grend slem titule rekao je u video snimku objavljenom na društvenim mrežama da se nada da će opet na terenu "osetiti te živce, tu iluziju, te strahove, te sumnje".

"Plašio sam se da objavim stvari pošto se radi o godini bez takmičenja i operaciji kuka. Ali ono što me najviše brine, nije kuk, već sve ostalo. Mislim da sam spreman, verujem i nadam se da će stvari proći dobro i to mi daje priliku da uživam na terenu", naveo je Nadal.

On je rekao da zna da stvari mogu biti drugačije, posle toliko vremena van takmičenja.

"Od sebe očekujem da ne očekujem ništa. To je istina. Da imam sposobnost da ne zahtevam od sebe ono što sam zahtevao tokom karijere. Verujem da sam u drugačijem trenutku, u drugačijoj situaciji i na neistraženom terenu. Trenutno se nadam da ću moći da ne tražim maksimum, da prihvatim da će stvari biti vrlo teške na početku i da sebi dam potrebno vreme i oprostim sebi ako stvari krenu naopako na početku, što je vrlo velika mogućnost", naveo je Nadal.

Španski teniser je završio poruku rekavši da bi stvari mogle da se promene na bolje u ne tako dalekoj budućnosti, ako zadrži radni duh i ako fizički bude dobro reagovao.

Turnir u Brizbejnu igra se od 31. decembra do 7. januara i poslednja je priprema pred početak prvog grend slem turnira u sezoni Australijan opena, koji se igra od 14. do 28. januara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Nadala i Federera sam viđao više nego roditelje"
djokovic epa 13.11.2023.

Novak Đoković

23.11.2023. 11:40

"Nadala i Federera sam viđao više nego roditelje"

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković pričao je tokom boravka u Malagi o svom dugogodišnjem rivalstvu sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve