Sport
12.12.2022. 21:08
Beta

Nova funkcija

Rasim Ljaljić potpredsednik JSD Partizan

Partizan
Izvor: Shutterstock

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan (JSDP) imenovalo je predsednika Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljaljića za potpredsednika Društva i izreklo javnu opomenu fudbalskom klubu Partizan.

Kako je saopšteno, na stadionu u Humskoj 1 održana je sednica Upravnog odbora, a potom i vanredna sednica Skupštine Društva. U prisustvu delegata koji nose 69 od ukupno 93 glasa u Skupštini JSDP, potvrđene su odluke i usvojeni predlozi Upravnog odbora. Bili su prisutni predstavnici 17 od ukupno 23 aktivna kluba JSDP.

Izmenom Statuta JSDP, omogućeno je dana mesto potpredsednika Društva bude izabrana osoba koja nije član nekog od klubova, pa je na poziciju potpredsednika izabran Rasim Ljajić.

Novi član Upravnog odbora JSDP je predsednik rukometnog kluba Željko Perkunić.

Nakon predstavljanja izveštaja revizorske kuće Crowe RS Advisory o finansijskom poslovanju JSD Partizan i konstatacije da brojna dokumentacija nedostaje, imenovan je pravni tim na čelu sa Zoranom Lončarom koji će podneti krivične prijave protiv lica koja su odgovorna za nedostatak navedene dokumentacije.

Skupština JSD Partizan je usvojila odluku da se fudbalskom klubu Partizan i bivšem rukovodstvu JSD Partizan izrekne javna opomena zbog tri sporne stavke.

Fudbalski klub opomenut je za izmirenje dospelih obaveza fudbalskog kluba prema imovini JSDP iza izmirenje troškova koji će nastati u budućnosti tokom korišćenja stadiona Partizana od strane fudbalskog kluba.

Opomena je izreknuta bivšem rukovodstvu JSDP i odgovornim licima da dostave dokumentaciju koja nedostaje za izradu finansijskog izveštaja.

Nakon sedam dana od izricanja opomene, JSDP će postupiti u skladu sa Statutom Društva radi izmirenja dospelih obaveza i prikupljanja potrebne dokumentacije.

U status pridruženih članova JSD Partizan, izglasani su eSport klub Partizan i KK Partizan 3×3.

Status pridruženog člana MMA klub Partizan je dobio uslovno, a prethodno je potrebno da okonča proces registracije kluba. U datom trenutku, oni neće imati pravo glasa, a o njihovom punopravnom članstvu će Skupština odlučiti naknadno. Status mirovanja auto-moto kluba Partizan je konstatovan i u njemu će biti uvedena privremena mera koje će imati za cilj revitalizaciju kluba.

Upravni odbor JSDP ovlastio je generalnog sekretara Željka Tanaskovića da pregovara sa potencijalnim sponzorima sa mogućnošću odredjivanja novog, pridruženog imena sportskom kompleksu u vlasništvu JSDP.

Upravni odbor je imenovao Izvršni odbor (IO) za rešavanje hitnih pitanja JSD Partizan. IO čine predsednik Ostoja Mijailović, potpredsednik Djordje Višacki, Rajko Baltić, Nedeljko Savić i Ljubomir Grujić. Mandat IO počinje da važi od donošenja Pravilnika o radu Upravnog odbora.

Predsednik Nadzornog odbora je Zoran Lončar, a članovi su Aleksandra Gligić, Dejan Čavić, Mladjan Šilobad i Milena Mitić.

Članovi Disciplinske komisije JSD Partizan su Nikola Babić, Dejan Kijanović i Dragan Donević.

Sva imovina koja se na bilo koji način mimo propisanih procedura JSDP koristi od strane trećih lica, vraća se u posed Društva. Svi pravni subjekti će o tome biti obavešteni u najkraćem roku, navodi se u saopštenju.

JSD Partizan će u narednom periodu raditi na daljoj konsolidaciji svih klubova unutar crno-bele porodice i osnaživanju njihove pozicije za ostvarivanje vrhunskih takmičarskih rezultata.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve