Sport
02.08.2022. 14:37
Beta

Fudbalski klub

U Partizanu nikad dosadno: Vučelić odgovorio Mijailoviću

Partizan
Izvor: Shutterstock

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić rekao je da su u klubu zabrinuti rezultatima u prvenstvu, ali da nema haosa ni propasti kako je to naveo predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović, za koga je rekao da ne može da deli lekcije jer nema adekvatne rezultate.

Vučelić je u saopštenju naveo da se nerado upušta u sukobe u okviru familije Partizanovih klubova, ali da je posle nekoliko istupa Mijailovića koji sadrže, kako je naveo, "bezbroj dezinformacija, teških neznanja i još težih laži", morao da se oglasi zbog istine.

Mijailović je nedavno rekao da fudbalskom kubu Partizan preti nestanak i da bi uprava morala da prepusti vođenje kluba sposobnijim ljudima, posle pet godina bez šampionske titule u Super ligi Srbije. On je rekao i da bi uz dobro i domaćinsko rukovođenje, veliki deo klubova u Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan mogao da živi od fudbalskog kluba i da će košarkaški klub pokrenuti inicijativu za promene.

Crno-beli su u prva četiri kola osvojili pet bodova i trenutno su sedmi na tabeli.

"FK Partizan je itekako zabrinut početnim rezultatima u prvenstvu, ali sa kritičkim pouzdanjem nastavlja da živi i radi i nema niti 'haosa' niti 'propasti'. Niti toga može biti", naveo je Vučelić.
 

"Da Mijailović išta zna o JSD i da mu je do činjenica, a nije, morao bi da kaže da na stadionu u Humskoj svoje prostorije ima 18 klubova-sekcija društva, a među njima je i gle čuda, košarkaški, koji za to ne isplaćuju nikakvu nadoknadu, već to čini isključivo FK Partizan. Klubovi koriste salu, terene, svlačionice, atletsku stazu, a sve troškove održavanja stadiona snosi FK Partizan", rekao je on.

Vučelić je podsetio da je za vreme aktuelne uprave JSD i FK Partizan u januaru 2019. godine posle decenijskog sporenja vraćen u vlasništvo stadion u Humskoj 1 i objekti društva na Adi Ciganliji i Kalemegdanu, a rekao da je za vreme trajanja spora fudbalski klub snosio troškove održavanja objekata.

"Dakle sve je to plaćao i plaća fudbalski klub koji je 'u haosu' i koji 'nedomaćinski posluje', a uz sve to je u mandatu ove uprave donirao na stotine hiljada evra klubovima okupljenim u JSD. FK Partizan, takođe, izmiruje troškove plata zaposlenih u JSD", naveo je on.

"Tačno je da je su klubovi Partizana poslednjih osam, devet godina ostvarili lošije rezulatate od očekivanih. Među njima je na našu iskrenu žalost i proslavljeni košarkaški klub Partizan koji je pod vođstvom Ostoje Mijailovića u proteklih pet godina samo uspeo da pobedi u tri Kup takmičenja Srbije, a u ostalim takmičenjima je zauzimao peto, četvrto, sedmo i drugo mesto. Svi se uzdamo da će doći bolji dani. Od srca", dodao je.
 

On je podsetio da je za vreme aktuelne uprave fudbalski klub Partizan osvojio dve šampionske titule, četiri Kupa i da je četiri puta igrao grupnu fazu evropskih takmičenja.

"Za učešće u tim takmičenjima nismo morali da plaćamo nikakvo učešće i kotizacije, nego smo zarađivali pare od Uefe i trošili ih u Srbiji", naveo je Vučelić, aludirajući na specijalnu pozivnicu za Evroligu koju je košarkaški klub Partizan morao da plati.

Vučelić je ocenio da bi rezultati fudbalskog kluba bili bolji da je bilo mogućnosti da se dovede više od četvorice stranaca, za razliku od košarkaškog kluba, u kome je broj stranih igrača, kako je naveo, od šest do 10 po sezoni otkako je Mijailović na čelu kluba.

"U fudbalu to ograničavaju propisi ali i skromne materijalne mogućnosti fudbalskog kluba te smo primorani da se oslonimo na našu fudbalsku školu i da proizvodimo domaće igrače. O tome rečito govori to što se u standardnom sastavu reprezentacije Srbije koja igra na Svetskom prvenstvu u Kataru nalazi šestorica igrača nastalih u Partizanu u vreme ove uprave. A znatno više imajući u vidu godine pre toga", rekao je on.
 

"Stoga ne znam koji to i kakvi rezultati preporučuju Ostoju Mijailovića da se nudi za spasioca i reformatora FK Partizan i JSD Partizan i da drži lekcije njegovoj upravi i priča i govori to što govori", dodao je predsednik fudbalskog kluba Partizan.
 

On je naveo da su izbori u JSD počeli pre nekoliko meseci, da Mijailović ne mora da ih inicira, već da može da se uključi u taj proces.

Govoreći o rezultatima u prošloj sezoni, Vučelić je rekao da je fudbalski klub sa ovom upravom pod majstorskim vođstvom trenera Aleksandra Stanojevića imao pet, pa dva boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu i da je ostao konkurentan za titulu do poslednjeg kola.

"Otišao je najdalje u evropskim takmičenjima, pa su nas i pored toga pratile pogrde 'navijača' i navijača, a grad je bivao izlepljen plakatima u kojima je naš Stanoje slikan sa ludačkom košuljom, baš kao što se sada po gradu lepe plakati sa nekim sličnim slikama Partizanovih funkcionera. Ista glava isti rukopis, a možda je i ista ruka i isti finansijer u pitanju. O tom potom. Svaka zverka kad tad pokaže svoj trag", rekao je Vučelić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučelić i Vazura još pet godina u Partizanu
Vazura i Vučelić

Novi mandat

17.01.2022. 20:20

Vučelić i Vazura još pet godina u Partizanu

Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić dobio je novi petogodišnji mandat na Skupštini kluba, koja je održana u Sportskom centru Teleoptik.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve