Sport
29.01.2024. 12:05
R. E.

Pada li uskoro potpis?

Prevazišao je mentalne probleme i vraća se u Barsu

1
Izvor: Shutterstock

Riki Rubio je posle višemečne pauze odlučio da nastavi košarkašku karijeru.

Reprezentativac Španije je u avgustu prošle godine odlučio da se povuče sa parketa zbog problema sa mentalnim zdravljem. Na društvenim mrežama se oglasio porukom da se vraća i to u redove Barselone, kluba sa kojim je tokom karijere ostvario velike uspehe.

"Želeo sam da vas obavestim da je došlo vreme da uđem u završnu fazu mog oporavka. Razmišljam o tome nekoliko nedelja i posle mnogo rada na svom umu i telu, osećam se snažno i željno da vidim kako reagujem sa loptom u rukama. Moj sledeći korak je bio da pitam Barselonu da li mogu, bez obaveza i bez prekidanja njihovih planova za sezonu, da treniram sa njima. Hvala unapred na pomoći i razumevanju", napisao je na mreži X Rubio, koji se zahvalio i svim ljudima koji su mu slali podršku tokom procesa oporavka i poštovali njegovu privatnost.

Dobro obavešteni košarkaški izvori navode da bi Rubio mogao uskoro da potpiše i ugovor sa Barselonom, za koju je nastupao od 2009. do 2011. godine.

Barselona je potvrdila da će Rubio prvi trening odraditi u utorak, dan uoči utakmice protiv Virtusa iz Bolonje u 24. kolu Evrolige.

Rubio (33) je odlučio da napravi pauzu u vreme kada je bio član Klivlenda, a taj ugovor i zvanično je istekao 4. januara.

Španac je karijeru počeo u Huventudu 2005. godine, a u Evropi je igrao još samo za Barselonu. Nakon toga je gradio NBA karijeru u Minesoti, Juti, Finiksu i Klivlendu.

Osvojio je Evroligu 2010. godine sa Barselonom, Evrokup 2008. godine sa Huventudom, a ima i titulu šampiona Španije kao i dva trofeja Kupa kralja.

Sa reprezentacijom Španije Rubio je osvojio dva evropska zlata i dve bronze, olimpijsko srebro i bronzu, kao i zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Kini 2019. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Košarku sam igrao kako su tražili od mene, sad učim i nigde ne žurim"
1

INTERVJU VESELIN PETROVIĆ

27.01.2024. 15:05

"Košarku sam igrao kako su tražili od mene, sad učim i nigde ne žurim"

U svemu je poseban, na prvi pogled isti, a opet različit od drugih. Čak i ime, Veselin, kao da je sudbinska a diskretna adresa njegovog karaktera, nešto nalik na kod sa šifrom za sreću. I prezime Petrović nije bez korena, nosio ga je čak i crnogorski vladika. Istina, i za njega bi se moglo reći da je "vladika" dobre duše i karaktera časnog čoveka. Ko je zapravo Veselin Vesa Petrović? Neko ko je vedar, nasmejan, dobronameran i odlučan u nameri da započeto završi, da ne zastane na sredini puta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve