Sport
15.06.2023. 21:31
R. E.

Nikad nije kasno...

Oglasio se i Federer o Đokovićevom uspehu... Konačno

1
Izvor: EPA / ANDY RAIN

Četiri dana nakon što je Novak Đoković osvojio pehar Rolan Garosa i rekordnu 23. grend slem titulu, oglasio se i Rodžer Federer, jedan od najvećih u istoriji tenisa i veliki rival srpskog asa.

Federer je čestitao Đokoviću na osvajanju rekordnog 23. grend slema u karijeri i u razgovoru sa novinarima u Londonu, istakao da je srpski teniser uradio nešto neverovatno.

"Iskreno, to je sjajno za tenis kada se piše istorija ovog sporta. Viđali smo to sa Serenom, Rafom, sa mnom i sada sa Novakom. Sjajno je vreme biti u tenisu, i kao navijač, ali i kao igrač. Sećam se da kada sam došao na Tur, da je Pit Sampras došao do 14. slema. Pomislili smo 'ovo će ostati zauvek'", istakao je Federer, a preneo Eurosport.

Švajcarac je objasnio da je onda narednih godina "velika trojka" rušila rekorde.

"Ja sam onda došao do 15. trofeja, pa onda stao na 17, a zatim smo sva trojica 'gurali' jedan drugog do 20, ne sećam se ko je prvi došao do te brojke. Rafa je uspeo da stigne do brojke 22, a sada Novak do 23, i deluje da će nastaviti i dalje, što je sjajno. A zaboravljamo, on nije više tako mlad. Želim mu sve najbolje", rekao je Federer.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novakove velike reči: "Mladi, verujte u snove i ostvarićete ih"
1

"Predsednički govor"

11.06.2023. 20:10

Novakove velike reči: "Mladi, verujte u snove i ostvarićete ih"

Novak Đoković je ispisao novu stranicu teniske istorije i sporta uopšte osvajanjem rekordnog 23 grend slem pehara, a onda je na ceremoniji dodele trofeja na Rolan Garosu održao govor o kojem će se dugo pričati.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve