Sport
23.02.2023. 19:43
Beta

Zvanično potvrđeno

Ruski fudbalski klubovi bez međunarodnih takmičenja do daljnjeg

1
Izvor: Shutterstock

Sportski sud u Lozani objavio je da odluka o isključenosti ruskih fudbalskih klubova iz Rusije iz međunarodnih takmičenja ostaje na snazi.

Međunarodna fudbalska organizacija (Fifa), kao i Evropska fudbalska organizacija (UEFA) suspendovali su ruske ekipe, kao i nacionalne sastave, u februaru prošle godine kada je započela ruska agresija na Ukrajinu.

Odluku o suspenziji potvrdio je potom i Međunarodni sportski sud u Lozani 25. novembra prošle godine. Tada je odbijena ruska žalba na tu odluku.

Nemačka novinska agencija DPA navodi kako je Ruski fudbalski savez imao pravo na žalbu na suspenziju do 13. januara ove godine, ali je sportski sud žalbu potvrdio tek 10. februara, prenela je HINA.

Sud je svoju odluku o nastavku suspenzije doneo 20. februara, a službeno je objavio danas. Time su sve spomenute suspenzije postale i pravosnažne.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Svetska atletika će prvo preispitati antidoping sankcije Rusiji"
Atletika

Sebastijan Kou

17.02.2023. 10:48

"Svetska atletika će prvo preispitati antidoping sankcije Rusiji"

Predsednik Međunarodne atletske federacije Sebastijan Kou izjavio je da će ta organizacija prvo proučiti status ruskih sportista iz ugla antidoping sankcija, pre nego što ga razmatra iz ugla vezanog za rat u Ukrajini.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
35°C
19.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve