Sport
21.11.2022. 20:05
Beta

Po uzoru na Katar...

Saudijska Arabija se nada da će biti domaćin SP 2030.

fudbal
Izvor: Shutterstock

S obzirom da se Svetsko prvenstvo održava u susednom Kataru, fudbalski navijači u Saudijskoj Arabiji nadaju se razvoju infrastrukture koji će podstaći rastući žar za sportom u toj bogatoj zalivskoj monarhiji.

Prva arapska ekonomija nije potpuno strana fudbalu, ali je interesovanje za sport poraslo poslednjih godina, sa željom mladog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana da promoviše zabavu, diversifikuje ekonomiju i poboljša imidž ultrakonzervativne zemlje.

Saudijska Arabija bi trebalo da naporno radi na obuci svojih mladih ljudi, izjavio je generalni direktor akademije Francuske fudbalske federacije u Saudijskoj Arabiji Karim Zijan.

Prema njegovim rečima, Saudijska Arabija, koja se nada da će biti domaćin Svetskog prvenstva 2030. godine, zemlja je fudbala "na svim nivoima".

"Vole da igraju, vole da gledaju, vole da navijaju", rekao je Zijan i dodao da je jedina razlika u odnosu na druge zemlje, pristup tom sportu.

Francuska akademija otvorila je svoj prvi centar u Rijadu u januaru i od tada je postavila pet drugih, trenirajući ukupno 500 mladih igrača.

Bivši profesionalni igrač u Francuskoj, sada trener u Saudijskoj Arabiji, Vilfrid Luizi-Danijel rekao je da je impresioniran entuzijazmom za fudbal u Saudijskoj Arabiji.

Prema njegovim rečima, može se očekivati "mnogo žara" zahvaljujući Svetskom prvenstvu, prvom na Bliskom istoku, posebno ako selekcija Saudijske Arabije bude imala dobar nastup u Kataru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li možete da pretpostavite koliko FIFA zarađuje od SP u Kataru?
1

Sport i biznis

20.11.2022. 17:40

Da li možete da pretpostavite koliko FIFA zarađuje od SP u Kataru?

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) ostvarila je rekordan prihod od 7,5 milijardi dolara u četiri godine komercijalnih ugovora vezanih za Svetsko prvednstvo u Kataru, saopšteno je iz svetske kuće fudbala.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve