Sport
18.10.2023. 15:41
R.E.

Sergej Milinković-Savić

Sprema se osveta Bugarima

1
Izvor: BETA/AP / Darko Vojinovic

Srpski fudbalski reprezentativac Sergej Milinković-Savić izjavio je da će njegov tim dobro da se pripremi za meč sa Bugarskom u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. i dodao da očekuje siguran plasman na kontinentalni šampionat u Nemačkoj.

Srbija je u utorak u Beogradu pobedila Crnu Goru rezultatom 3:1 u meču grupe G kvalifikacija za EP 2024. Litvanija i Mađarska su odigrale 2:2. Mađarska je prva na tabeli sa 14 bodova, dok je Srbija druga sa 13. Crna Gora je treća sa osam bodova.

"Orlovima" je za plasman na EP dovoljan bod u poslednjem meču kvalifikacija za EP 2024. sa Bugarskom, koji je na programu 19. novembra.

"Bugari su nam tamo uzeli dva boda, dali smo gol u poslednjem minutu. Pripremićemo se kao i za svaku utakmicu. Ne smemo da srljamo, imamo 90 minuta. Bitno je damo jedan gol, a da ne primimo nijedan i to je dovoljno. Bitna su tri boda", dodao je Milinković-Savić.

On je pohvalio atmosferu na tribinama na duelu sa Crnom Gorom.

"Bila je odlična atmosfera posle dužeg vremena. Navijači su osetili da je velika važnost utakmice, došli su u velikom broju i ja sam im zahvalan na tome", naveo je srpski fudbaler.

Milinković-Savić je podsetio da Srbije nije dugo igrala na EP.

"Igrao sam na dva SP i jako bih voleo da odemo na EP, jer nismo dugo igrali na kontinentalnom šampionatu. Mislim da ova ekipa zaslužuje EP, to je pokazala na terenu. Imamo sjajnu grupu igrača i sjajnu atmosferu. Mislim da to svi zajedno zaslužujemo, ne samo igrači, nego i stručni štab, Savez, država... Svi ljudi u Srbiji očekuju od nas da se plasiramo na EP", zaključio je Milinković-Savić.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve