Sport
24.05.2021. 16:11
R.E.

Uzbudljivo u FSS

Smenjen Pantelić!

Marko Pantelić
Izvor: EPA / ANP / KOEN VAN WEEL

Samo nekoliko sati nakon što je Fudbalski savez Srbije objavio odluku vršioca dužnosti predsednika Marka Pantelića da smeni šest članova Izvršnog odbora, stigle je na ova objava na sajtu FSS: smenjen je Marko Pantelić.

Pantelić je smenjen jer je deset članova Izvršnog odbora koji su izglasali smenu utvrdilo da su i sami kršili Zakon o sportu kada su ga uopšte imenovali prvo za delegata Skupštine, zatim za člana Izvršnog odbora, a potom i zamenika predsednika FSS.

Stoga je Izvršni odbor u sastavu Nenad Bjeković, Novica Tončev, Dragan Simović, Dragomir Lazović, Milan Karadžić, Dušan Mrakić, Marjan Rnić, Dragan Ilić, Branko Stojaković, Saša Bajčetić odlučio da su sve Pantelićeve odluke pravno ništave.

Pod tim odlukama misli se na one o smeni članova Izvršnog odbora: Bjekovića, Lazovića, Mrakića, Rnića, Ilića, Stojakovića i Bajčetića, te menovanja Miloša Đelmaša, bivšeg fudbalera Nikole PetkovićaJovana Teodosića, brata proslavljenog srpskog košarkaša Miloša, te široj javnosti nepoznate Jugoslava Jugovića, Davora Jevremovića i Zorana Lekića, piše Mozzart Sport

Stari članovi Izvršnog odbora su odlučili da na mesto zamenika predsednika FSS – koji samim tim do izbora novog preuzima i sva ovlašćenja – izaberu Nenada Bjekovića.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Začetnik fudbala u Srbiji dobio spomenik
Hugo Buli

Da li znate gde je?

22.05.2021. 14:09

Začetnik fudbala u Srbiji dobio spomenik

Spomenik Hugu Buliju, beogradskom Jevrejinu koji je 1896. godine iz Berlina u Srbiju doneo prvu fudbalsku loptu, svečano je otkriven na Adi ciganliji u sklopu sportskog kompleksa Fudbalskog saveza Beograda (FSB).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve