Sport
04.09.2023. 13:33
Beta

Kvalifikacije za Euro

Piksi: Svim snagama na Mađarsku

piksi, ATA, 4.9.2023.
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da ekipu očekuju važne utakmice protiv Mađarske i Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i da je važno iskoristiti svaku šansu za osvajanje bodova koji će odvesti ekipu na takmičenje u Nemačkoj 2024. godine.

"Veoma važan ciklus sa dva protivnika. Idemo korak po korak, potpuna je mobilizacija za utakmicu sa Mađarskom i želimo da je rešimo u svoju korist. Mnogo je bodova u igri, svaka utakmica je mnogo važna i predstavlja šansu za približavanje cilju i ta šansa treba da se iskoristi, da se uzme što više bodova. Septembar je važan, ali i oktobar, verujem da ćemo osvojiti dovoljan broj bodova koji će nas odvesti na Evropsko prvenstvo", rekao je Stojković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Fudbaleri Srbije igraju u četvrtak od 20.45 protiv Mađarske u Beogradu, a tri dana protiv Litvanije u Kaunasu, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

U Grupi G Mađarska i Srbija imaju po sedam bodova, Crna Gora ima četiri, Bugarska dva, a Litvanija jedan bod.

"Možemo biti zadovoljni bodovnim saldom i pozicijom, uvek može bolje i više, ali je moglo i gore. Verujem da može bolje, drago mi je što ćemo sada imati važne igrače u timu neophodne za naš stil igre i u tom smislu očekujem da budemo bolji. Pozicija je dobra i želimo da nastavimo, nas zanima prvo i drugo mesto da bi se došlo do cilja. Učinićemo sve da dođemo do toga, neće biti lako, moramo da verujemo u svoje snage i kvalitet", naveo je Stojković.

On je rekao da su svi igrači zaslužili poziv i obrazložio zbog čega ne može da računa na nekolicinu standardnih.

Stojković je naveo da je Lazović povredio zadnju ložu, da se kod Lukića i Terzića radi o povredama mišića, da je Mašoviću slomljen nos, a da Ratkov ima problema sa butnim mišićem. Takođe, rekao je da Gaćinović ima povredu trbušnog zida, Grujić gluteusa, a Đuričić povredu zadnje lože.

Selektor je rekao da je letnji prelazni rok bio zanimljiv i da je ponosan i srećan jer su brojni sprski igrači napredovali u karijerama i prešli u daleko bolje klubove. Istakao je i ozbiljna ulaganja saudijskih klubova.

"Mitrović i Milinković-Savić su potpisali za Al Hilal, napravili su mi mali problem jer pored svih utakmica koje moram da pratim, moraću sada i prvenstvo Saudijske Arabije", naveo je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve