Sport
17.08.2020. 16:25
Tanjug

STANKOVIĆ: U fudbalu uvek pobeđuju Nemci? Sećam se 1996. godine

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković istakao je da se fudbal nalazi u specifičnoj situaciji zbog koronavirusa i da je posledica svega toga i rezultat četvrtfinala Lige šampiona između Bajerna i Barselone 8:2.

"Kako su ono rekli, fudbal je igra 11 na 11 u kojoj uvek pobeđuju Nemci (čuvena izjava Garija Linekera), ali imam ja jedan primer iz 1996. godine kad Nemci nisu pobedili i to baš ovde (Zvezda - Kajzerslautern 4:0, tada 18-godišnji Stanković postigao dva gola)", rekao je Stanković na konferenciji za medije uoči starta crveno-belih u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Kako je naveo, ovo je specifična situacija, Francuzi i Nemci nisu igrali u julu, Italija je igrala do kraja, Siniša Mihajlović mi je rekao da je ritam - utakmice na svaka tri dana, putovanja, sastanci, pretežak.

Povezane vesti - INTERVJU DR VIŠESLAV KRSMANOVIĆ: Priča o besmrtnosti u sportu više ne pije vodu

"Jednostavno su bili "overdose", prepuniš se, nije to više ni fizičk napor, koliko mentalni. Videćemo, zanimljiva polufinala, videli smo i 8:2, mislim da to nije realno. Španci su takođe igrali na svaka tri dana, treba videti u kakvoj su psiohofizičkoj kondiciji došli. Što pre se život i fudbal dovedu u normalu, mislim da će se vratiti i realne vrednosti svih ekipa", istakao je osvajač Lige šampiona sa Interom 2010. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve