Sport
15.04.2020. 14:50
R. E. / Index. hr

Predstojećeg vikenda premijerno će

STIV KER O DŽORDANU: Takve stvari su ga činile onim što jeste

w_50712398.jpg

Predstojećeg vikenda premijerno će biti prikazana prva epizoda dugoočekivane dokumentarne serije "Poslednji ples" o poslednjoj šampionskoj sezoni Majkl Džordana i Čikago

Predstojećeg vikenda premijerno će biti prikazana prva epizoda dugoočekivane dokumentarne serije "Poslednji ples" o poslednjoj šampionskoj sezoni Majkl Džordana i Čikago Bulsa.

U sklopu promocije filma trener Golden State Warriorsa Stiv Kerr, koji je s Bulsima u toj eri osvojio tri titule NBA prvaka, ispričao je svoju omiljenu anegdotu s Džordanom, prenosi Index. hr.

Priča je zapravo savršena jer objedinjuje tri stvari koje su najbolje opisivale Gospodina letećeg tokom cele karijere - košarku, takmičenje i kockanje.

[caption id="attachment_266643" align="alignnone" width="675"]EPA-EFE/LARRY W. SMITH SHUTTERSTOCK OUT EPA-EFE/LARRY W. SMITH SHUTTERSTOCK OUT[/caption]

"Imali smo takmičenje nakon treninga, nas 4-5 bi šutirali s tačke na aut-liniji, a ko prvi pogodi, bio bi pobednik. Kad je Majkl video šta radimo, morao je da se priključi ", rekao je Ker.

"I tako je počeo stalno da igra sa nama. Vrlo brzo počeli smo da igramo igrati za novac, a on je uglavnom pobeđivao. To je na neki način tipična priča o Džordanu, koliko je žudio za takmičenjem, voleo je da se takmiči u bilo kom obliku . To ga je zapravo činilo Džordanom", ispričao je trener Warriorsa.

https://www.youtube.com/watch?v=N9Z9JtNcCWY

Džordan je bio poznat po željom za takmičenjem koja je graničila s bolešću, a odavno nije tajna koliko je voleo da kocka, odnosno sve u čemu se takmiči da začini novčanim ulogom.

Prema rečima redatelja dokumentarca Jasona Hehira, scenama s jednog takvog takmičenja o kojem je Ker pričao započinje deseta epizoda "Posljednjeg plesa".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve