Sport
15.11.2019. 13:45
R. E.

SUKOB ČEŠKIH I KOSOVSKIH NAVIJAČA: Policija, konjica, tuča, "Kosovo je Srbija"...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Fudbalske reprezentacije Češke i Kosova odigrale su sinoć utakmicu u okviru kvalifikacija ua EURO 2020. godine. Češka je pobedila reprezentaciju Kosova rezultatom 2:1, ali je fudbal po ko zna koji put bio u drugom planu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Petr David Josek

Ono što je ostavilo daleko jači utisak bio je sukob navijača. Sve je počelo time što je grupa čeških navijača napala Albance u jednom lokalu u Plzenju uoči same utakmice. Veći sukob sprečila je brza intervencija policije koja je privela nekoliko navijača, tačnije, prema izvešataju policije, šestoro od kojih su četvorica Ćesi.

"Uhapšena su četvorica navijača, stara 20, 21, 35 i 20 godina. Povedena je istraga zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo izgredništva i povrede zdravlja u pokušaju. Završili su u pritvoru", kazala je portparol policije Dagmar Brožova.

Povezane vesti - TRAGIČNA PROFESIJA NAVIJAČ: Ubijanje pod plaštom obeležja omiljenog kluba

Nije bilo tenzija samo uoči meča. Češke pristalice su ispred hotela u kome su smešteni kosvski fudbaleri pevali "Kosovo je Srbija" kao i "Srbija, Srbija". Sa sobom su nosili parole sa zastavom Srbije i poznatim natpisom "Nema predaje".

Utakmica je ocenjena kao manifestacija visokog rizika, zbog čega je Češka policija preduzela bezbednosne mere. Nije prvi put da se češki navijači solidarišu sa srpskim i da na utakmice donose zastave sa srpskim obeležjima, kao i transparente "Kosvoo je Srbija".

Policija je preventivno, pred utakmciu, povela i konjičku jedinicu iz Praga, kretanje navijačkih grupa pratio je policijski helihopter, a gradske vlasti stavile su na raspolaganje policiji i svoje dronove.

Upravo zbog pravovremene reakcije policije, sinoć su izbegnuti veći sukobi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve