Sport
31.10.2022. 13:04
R.E

Zvanično saopštenje

Teniski savez Srbije o nasilja na terenu i zlostavljanju dece

tenis
Izvor: Shutterstock

Teniski savez Srbije objavio je saopštenje povodom videa koji se proteklih dana pojavio u javnosti, a koji prikazuje muškarca koji tuče svoju ćerku na teniskom terenu u Beogradu.

Muškarac, kineskog porekla, je uhapšen zbog sumnje za nasilje u porodici, a saopštenje Teniskog saveza prenosimo u celosti: 

"Najoštrije osuđujemo brutalno nasilje na teniskom terenu koje se desilo u toku trenažnog procesa. Saznali smo da je reč o porodičnom nasilju s obzirom na to da je napadač otac mlade teniserke.

Na svako saznanje o nasilju kako ispred sportskih klubova, za vreme takmičenja tako i u svlačionicama Teniski savez Beograda je uvek alarmirao Disciplinsku komisiju Teniskog saveza Srbije koja je procesuirala sve slučajeve, a kod nekih je uključivano i Tužilaštvo.

I ovog puta u saradnji sa nadležnim Tužilaštvom sarađujemo kako bi se ovaj slučaj što pre okončao. Organizovali smo i nekoliko radionica sa roditeljima mladih tenisera kako bismo preventivno delovali i sprečili da se ovako nešto ponovi.

Ambicioznost roditelja vrlo često prevazilazi realne mogućnosti dece. Put od mentalnog do fizičkog zlostavljanje je počesto vrlo kratak. Preventivnim delovanjem u četvorouglu, dete-roditelj-trener-klub a kroz radionice koje je TSB organizovao, a i organizovaće, vidimo pravi put za suzbijanje ovog akutnog problema našeg društva uopšte.

Porodičnog nasilja ima u svim aspektima života te stoga, nažalost i u sportu".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve