Sport
04.03.2020. 14:52
Tanjug

"TEŠKA GRUPA" Tumbaković: Prioritet nam je Norveška

tan2019-9-7_231913222_0.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

Selektor fudbalske reprezentacije Srbija Ljubiša Tumbaković istakao je da je grupa za Ligu nacija teška, ali da je trenutno prioritet Norveška i borba za EURO 2020.

"Dobili smo tešku grupu, jer igramo protiv dve selekcije koje su izborile plasman na prvenstvo Evrope, a Mađarska je selekcija koja iz godine u godinu napreduje. Međutim, naš akcenat u ovom trenutku je na ono što nas očekuje 26. marta u Oslu. Imaćemo dovoljno vremena da razmišljamo o takmičenju u Ligi nacija", rekao je selektor Srbije za sajt FS S-a.

Reprezentacija dugo nije igrala zvanične, takmičarske mečeve sa Turskom, Rusijom i Mađarskom…

Povezane vesti - INTERVJU DANE KORICA: Gde je dobar trener, tu je i atletika

"Interesantno je da Srbija, od 2006. godine i osamostaljenja, nije bila u grupi za neko veliko takmičenje sa ovim selekcijama. Ovo će biti lepa prilika da se izmerimo. Uostalom do kraja godine nas očekuju tri utakmice s Rusijom, u junu prijateljski meč, a onda dva duela u Ligi nacija", rekao je Tumbaković.

(AP Photo/Darko Vojinovic, File) (AP Photo/Darko Vojinovic, File)

Zahvaljujući Ligi nacija, Srbija se bori se za plasman na prvenstvo Evrope.

"Moram da kažem da je Liga nacija opravdala svoje formiranje i sada već postojanje, a nama će svakako biti izazov da se borimo za plasman u A diviziju i mečeve protiv najjačih evropskih selekcija. Ponavljam, ipak, grupa je veoma teška, ozbiljna, verovatno najkvalitetnija u B diviziji. Imaćemo vremena da se fokusiramo na te duele, jer sada je prioritet Norveška" (u baražu za EP), zaključio je Tumbaković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
17°C
29.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve