Sport
27.12.2021. 08:57
Tanjug

Božidar Maljković

Trenerima doživotna mesečna primanja

Božidar Maljković
Izvor: FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC

Olimpijski komitet Srbije (OKS) predložio je, a predsednik i Vlada Republike Srbije su prihvatili naš predlog da se trenerima osvajačima medalja sa najvećih internacionalnih takmičenja uvedu nacionalna priznanja u vidu doživotnih mesečnih novčanih primanja, izjavio je predsednik OKS Božidar Maljković.

Maljković je, sumirajući godinu na svečanosti proglašenja najboljih sportista Srbije, istakao da mu je ogromno mi je zadovoljstvo što ima priliku da sportskoj, ali i kompletnoj javnosti u Srbiji saopšti informaciju koja u potpunosti zaokružuje ovu istorijski uspešnu godinu.
 

"Na ovaj način, svi zajedno smo najboljim stvaraocima vrhunskog sportskog rezultata omogućili finansijsku sigurnost i mir koji im je neophodan za stvaranje novih šampiona", rekao je Maljković.
 

Priznanja selektorima i trenerima uvedena su zajedno sa sportistima još 2007. godine, ali su ubrzo ukinuta posle "zloupotreba".

U međuvremenu trenerima su isplaćivane nagrade za osvajanje medalja na velikim takmičenjima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ja nisam bitna": Marina Maljković o tome do kada će biti selektorka
Marina Maljković

"Ne volim da budem dužna"

12.11.2021. 14:11

"Ja nisam bitna": Marina Maljković o tome do kada će biti selektorka

Imala sam odgovornost da izađem ovde u trenutku kada je vrlo delikanta situacija i da posao odradim na najbolji mogući način, da okupim te devojke, da osete da nisu napuštene i ostavljene, izjavila je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve