Sport
14.06.2021. 14:35
Tanjug

"To mu nedostaje"

Troicki: Verujem da je Novak spreman za zlato u Tokiju

Viktor Troicki i Novak Đoković
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

To što Novak postiže je fascinantno, dobiti prvo Nadala na njegovom terenu u Parizu, pa se vratiti u finalu posle 0:2. Verujem da se neće zaustaviti i da će već ove godine postati rekorder po broju Gren slemova, izjavio je srpski teniser Viktor Troicki.

Troicki, kao njegov dugogodišnji prijatelj i saigrač, a sada i selektor Dejvis kup tima Srbije, ističe da je Ðoković favorit i na Vimbldonu i na US openu, kao i na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Osvojio je Rolan Garos, a nije bio prvi favorit. Sigurno je motivisan za sve što sledi, fizički i psihički je spreman, potpuno je drugi teniser kad igra Gren slem mečeve, samo on može da odigra najbolji tenis kad želi. Takođe, verujem da je spreman za zlato u Tokiju, to je medalja koja mu nedostaje", rekao je Troicki za Tanjug televiziju.

Novak Đoković i Viktor Troicki
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Troicki je dodao da kao teniser ne može da objasni nivo Ðokovićeve igre, pogotovo u polufinalu protiv Nadala.

"Nisam gledao bolji tenis u životu, posebno treći set i to na podlozi koja nije njegova omiljena. Dokazao je da je ubedljivo najbolji igrač sveta, njegova vera u pobedu je veća od ostalih, psihički je mnogo jači i to pravi razliku", istakao je Troicki.

Ðoković je u Parizu osvojio 19. gren slem u karijeri, sada ima samo jedan manje od Rodžera Federera i Rafaela Nadala, ali je postao prvi u open eri koji je svaki gren slem osvojio najmanje po dva puta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak Đoković pobedio, himna Bože pravde u Parizu (VIDEO)
Novak Đoković, 13. 6. 2021.

Finale Rolan Garosa

13.06.2021. 15:46

Novak Đoković pobedio, himna Bože pravde u Parizu (VIDEO)

Finale Rolan Garosa između najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i Grka Stefanosa Cicipasa na terenu "Filip Šatrije" završilo se baš onako kako smo svi želeli: 3:2 (6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4) za Novaka!
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve