Sport
20.03.2022. 13:48
Beta

Svetski rekord

U Beogradu ispisana istorija sporta!

Julimar Rohas
Izvor: AP / Darko Vojinovic

Srpska atletičarka Jovana Ilić zauzela je danas 16. mesto u finalu troskoka na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, dok je do zlatne medalje i novog svetskog rekorda došla Venecuelanka Julimar Rohas.

Ilić je u finalu ostvarila skok od 13,36 metara, na svom prvom velikom takmičenju u karijeri.
 

"Ja treniram tek godinu i po dana i još uvek sam neiskusna, a troskok je disciplina koja zahteva veliko iskustvo i zahteva zrelost od takmičara. Ja sam ovde bila jedna od najmladjih takmičarki, i jednostavno ova sezona je bila preduga za mene, iscrpela sam se i fizički i emotivno. Došlo je i do povrede stopala, koju smo pokušali da saniramo i pored toga sam skakala kako sam znala i umela. Ja sam prezadovoljna, samim tim što sam skakala sa devojkama, koje sam do pre par meseci gledala na televiziji", rekla je Ilić novinarima u Beogradskoj areni.
 

Rohas je do zlata došla skokom od 15,74 metara, a ujedno je postavila i novi svetski rekord. Prethodni je aktuelna olimpijska prvakinja postavila upravo u Tokiju (15,67).

Ovo je 26-godišnjoj Rohas treće zlato na svetskim dvoranskim prvenstvima.

Julimar Rohas
Izvor: AP / Darko Vojinovic

Srebro je osvojila Ukrajinka Marina Beh-Romančuk sa preskočenih 14,74 metara, dok je do bronze došla Kimberli Vilijams iz Jamajke (14,62).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

On je najbrži čovek na planeti!
Marsel Džejkobs, 19. 3. 2022.

Marsel Džejkobs

19.03.2022. 21:50

On je najbrži čovek na planeti!

Italijanski atletičar Marsel Džejkobs osvojio je zlatnu medalju u trci na 60 metara na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve