Sport
07.09.2022. 15:54
Beta

Zvanično potvrđeno

"U radu KK Crvena zvezda nema finansijskih i drugih nepravilnosti"

crvena zvezda, košarka
Izvor: Shutterstock

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je u ponedeljak, 5. septembran 2022. primio zapisnik o inspekcijskoj kontroli kluba Ministarstva finansija koje je obavilo kontrolu o poslovanju kluba u periodu od 1. januara 2012. do 29. avgusta 2022. godine.

 

"Klub sa zadovoljstvom konstatuje da je izuzetno detaljan izveštaj koji je KK Crvena zvezda dostavljen na 43 strane, ocenio da u radu KK Crvena zvezda nema ni najmanjih finansijskih i bilo kakvih drugih nepravilnosti, i da su sve radnje u potpunom skladu sa Zakonom", saopštio je klub.

Zvezda je saopštila i da je ovim zapisnikom "potvrđeno sve što je klub radio u poslednjih osam meseci, stavljajući na uvid javnosti svoje poslovanje".

"Kako bi uredili srpski sport, na prvom mestu košarku, KK Crvena zvezda mts poziva i sve ostale da objave svoje izveštaje kao i nalaze budžetske inspekcije Ministarstva Finansija jer verujemo da nismo samo mi kao klub kontrolisani i time daju svoj doprinos u sredjivanju stanja na ovom polju i to što pre", dodaje se u saopštenju.

"Tu posebno mislimo na one koji bi da se bavi svima, osim sobom: nekakvim nacionalnim sudijskim ključevima, pokušajima da menjaju menadžmente u ligama, osnivanjima i gašenjima privrednih društava, prebacivanjem sponzora i finansijskim uticajem na lige u kojima nastupaju – umesto da se „pozabave“ svojim finansijama i uvedu ih u zakonske tokove. Počev od neplaćenog poreza", izjavio je klub.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vujadin Savić novi član stručnog štaba Zvezde
Crvena zvezda

Bivši fudbaler

07.09.2022. 14:30

Vujadin Savić novi član stručnog štaba Zvezde

Bivši fudbaler Crvene zvezde Vujadin Savić novi je član stručnog štaba trenera crveno-belih Miloša Milojevića, potvrdio je klub.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve