Sport
21.01.2024. 13:55
Beta

Preduzeli mere

Udineze rasistima zabranjuje ulazak na stadion

Navijači
Izvor: Shutterstock

Direktor Udinezea Federiko Balcareti osudio je rasističko vređanje golmana fudbalera Milana Majka Menjana u prvenstvenoj utakmici i obećao da će pomoći u pronalaženju odgovornih i zabraniti im ulaz na stadion.

Francuski golman je u prvom poluvremenu utakmice odigrane u subotu uveče upozorio četvrtog sudiju na rasističke uvrede, a prema protokolu navijači su opomenuti, preneo je Fudbalitalija.

Kada se vređanje nastavilo i Manjan opet to prijavio, glavni sudija Fabio Mareska prekinuo je utakmicu na pet minuta i pročitano je upozorenje navijačima da će duel biti u Udinama u potpunosti prekinut ako se incidenti nastave.

"Ne tolerišemo nikakvu vrstu rasizma, čak i ako se radi o jednoj osobi. Tužilac Fudbalskog Saveza Italije će ovo istražiti, ali ističem da nikada nismo imali ovakve probleme," rekao je Balcareti.
 

Udineze je jedan od retkih klubova u Italiji koji ima svoj stadion, jer su većina u vlasništvu države, te će sa lakoćom moći da zabrani ulaz navijačima koji su pravili incidente.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dvadesetak navijača Dinama pušteno iz zatvora u Grčkoj
1

Hrvatska

09.12.2023. 19:50

Dvadesetak navijača Dinama pušteno iz zatvora u Grčkoj

Deo navijača fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba pušten je iz zatvora u Grčkoj u kojima su se nalazili od avgusta zbog nereda u Atini u kojima je smrtno stradao grčki navijač, javili su hrvatski mediji.
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
23.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve