Sport
31.08.2022. 08:07
Beta

Tenis

US Open: Lajović predao meč, Đere zaustavljen

tenis
Izvor: Shutterstock

Srpski teniser Dušan Lajović predao je meč prvog kola Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku američkom igraču Džensonu Bruksbiju.

Lajović je u trenutku predaje gubio sa 6:2, 6:0, 3:0. U prva četiri gema prvog seta teniseri su bili sigurni na svoj servis, da bi potom Bruksbi vezao četiri gema i rešio prvi set u svoju korist.

Amerikanac je drugi set dobio bez izgubljenog gema, osvojio je potom i prva tri gema u trećem setu, pre nego što je Lajović predao meč. Bruksbi će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča u kome se sastaju Borna Ćorić i Enco Kausauda.

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je posle velike borbe u pet setova izgubio od Rusa Andreja Rubljova sa 6:7, 3:6, 6:3, 6:4, 4:6.

Meč Đerea i Rubljova, 64. i 11. tenisera sveta, trajao je tri sata i 44 minuta. Rubljov će u drugom kolu igrati protiv Sunvu Kvona iz Južne Koreje koji je u tri seta slavio protiv Španca Fernanda Verdaska.

Djere je prvi stigao do brejka na ovom meču i poveo sa 4:2, ali je Rubljov odmah odgovorio i sa tri vezana gema preokrenuo rezultat na 5:4. Djere je, ipak, u desetom gemu uspeo da drugi put oduzme servis rivalu, pa je taj deo igre rešen u taj-brejku koji je pripao Rusu sa 7:5.

Na početku drugog seta teniseri su razmenili po brejk, potom su u narednih pet bili sigurni na svoj servis, da bi Rubljov u osmom gemu napravio odlučujući brejk za vodjstvo od 2:0 u setovima.

Osmi gem je bio ključan i u trećem setu, s tim da ga je tada napravio Đere, koji je u četvrtom setu dva puta oduzeo servis rivalu i odveo meč u peti set.

Rubljov je u odlučujućem setu poveo sa 4:2, Đere je uspeo da izjednači na 4:4, ali nije uspeo da spasi novu brejk, odnosno meč loptu do koje je Rus stigao u desetom gemu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

US Open: Svi su hteli da gledaju Serenu, Cicipas razočarao...
Serena Vilijams

Tenis

30.08.2022. 08:12

US Open: Svi su hteli da gledaju Serenu, Cicipas razočarao...

Serena Vilijams plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobedila 80. teniserku sveta Danku Kovinić iz Crne Gore posle dva seta, 6:3, 6:3.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve