Sport
16.09.2019. 14:04
R. E. / Express

VIDIĆ O KRISTIJANU, TEVEZU, RUNIJU: Ronaldo nije voleo kada Ferguson viče na njega

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Legenda Mančester Junajteda i jedan od najboljih defanzivnih igrača svih vremena, Nemanja Vidić, govorio je nedavno o svojim bivšim saigračima iz Mančestera, Kristjanu Ronaldu, Vejn Runiju i Tevezu, prenosi britanski Express.

Vidić i Ronaldo su igrali zajedno u ekipi, dok je Ronaldo još bio na početku karijere i imao svega 21 godinu. Međutim, i pored svojih godina, nekadašnji srpski reprezentativac ističe kako je Ronaldo još tada bio poznat po svojoj radnoj etici.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Bio je jako talentovan. Imao je veliki san, veliku želju i jasan cilj. Nikada nije prestajao da se trudi do krajnjih granica. Nikada neće ni prestati i to jako poštujem kod njega", rekao je Vidić, a potom se osvrnuo na to kako su izgledali njihovi zajednički treninzi:

"Čuvao sam ga svakodnevno na treninzima. Bio je tehnički odličan. Mogao je da šutira i desnom i levom nogom. Dobar je bio i u skok igri. Stalno se usavršavao. Impresioniralo me je to što je znao da posle treninga ostane i vežba slobodne udarce, driblinge... Nakon toga bi otišao kući i istezao se. Zaslužio je ovaj uspeh", isitiče Nemanja Vidić.

Ronalda je u Junajted iz sportinga doveo legendarni Ser Aleks Ferguson. Iako odavno ne rade zajedno, Portugalac i Ferguson i dalje imaju odličan odnos i uzajamno se poštuju. Ipak kako Vidić kaže, to nije bilo oduvek tako. Ronaldu je u početku smetalo kada bi Ferguson vikao na njega.

"Milim da Ronaldo nije bio srećan kada bi Ferguson vikao na njega. Prihvatao je to jako emotivno, lično. Ali bio je mlad, imao je svega 20 godina."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Vidić je takođe ispričao da mu je u početku, kada je potpisao za Mančester 2006. godine, bilo jako teško da se sporazume sa saigračem Vejnom Runijem.

 

 

"Nisam mogao da razumem njegov naglasak, a i moje razumevanje engleskog je bilo ograničeno", rekao je Vidić.

Povezane vesti - SLIKA I PRILIKA SRPSKOG FUDBALA: Nenad Lalatović – sinonim za incident

Njih dvojica su proveli osam i po uspešnih godina na Old Trafordu, osvojivši pet puta Premijer ligu, kao i Ligu šampiona 2008. godine. Vidić je posebno istakao Runijevu nesebičnost.

"On je bio timski igrač. Postigao je mnogo golova, ali Runi nije bio sebičan napadač koji misli samo na psotizanje golova. Bio je fizički jak i veoma brz. Imao je sjajnu karijeru i ostaće poznat kao jedan od najvećih i najboljih napadača engleskog fudbala. Ipak mislim da je mogao i više", ističe Vidić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Bivši reprezentativac Srbije se dotakao i Karlosa Teveza koji nije najpopularnija ličnost među navijačima Junajteda. Uprkos tome što je pomogao klubu u osvajanju trofeja, napustio ga je i otišao u Mančester Siti 2009. godine.

Vidić je istakao da Tevez nije bio veliki radnik na treninzima, ali da je to nadoknađivao na utakmicama.

" Nije bio marljiv radnik, ali opet je bio sjajan na mečevima. Bio je sjajno tehnički potkovan fudbaler koji je postigao važne golove."

 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve