Sport
09.06.2022. 11:44
Beta

Farhad Moširi

Vlasnik Evertona: "Izvinjavam se"

Farhad Moširi 9.6.2022
Izvor: AP / LYNNE CAMERON

Vlasnik fudbalskog kluba Everton Farhad Moširi izvinio se navijačima zbog grešaka koje je klub napravio u sezoni "punoj izazova", u kojoj je ekipa jedva izbegla ispadanje iz Premijer lige

Everton je obezbedio opstanak u ligi u pretposlednjem kolu, pobedom protiv Kristal Palasa 3:2.

Otkako je Moširi preuzeo klub 2016. godine, potrošeno je više od 500 miliona funti na dovođenje novih igrača.

"Sezona nije bila dovoljno dobra, moramo da budemo bolji. Greške su napravljene i zbog toga želim svima da se izvinim", naveo je Moširi u pismu navijačima, preneo je BBC.

Navijači su ove sezone kritikovali Moširija i predsednika Bila Kenrajta zbog načina kojim vode klub, uključujući i zbog dovođenja trenera Rafaela Benitesa, nekadašnjeg trenera gradskog rivala Liverpula.

"Fudbal sam ja"

Sep Blater

Sep Blater, 8. 7. 2022.

Sep Blater

08.06.2022. 12:00

"Fudbal sam ja"

Benites je otpušten u januaru posle niza loših rezultata i jedne pobede u 16 utakmica. Njega je zamenio Frenk Lampard koji je posle lošijih rezultata na startu, uspeo da obezbedi opstanak u ligi.

Moširi je rekao da je analizom strategije, koja je dovela do dolaska Lamparda i direktora Kevina Telvela, dokaz odlučnosti uprave da uči iz prethodnih grešaka, posebno u vezi sa transferima koje su dovele do kombinovanih gubitaka od 372 miliona funti tokom tri sezone.

On je dodao da je Everton ponudio Dinamu iz Kijeva prijateljsku utakmicu na Gudisonu, sa koje bi sav prihod išao kao pomoć ukrajinskom narodu.

Everton je u januaru iz Dinama iz Kijeva doveo defanzivca Vitalija Mikolenka.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lampard: "Ovo je posebna noć u istoriji Evertona"
frenk lampard 20. 5. 2022.

Premijer liga

20.05.2022. 09:38

Lampard: "Ovo je posebna noć u istoriji Evertona"

Trener fudbalera Evertona Frenk Lampard rekao je da je utakmica koja se odigrala u četvrtak uveče, kada je njegov tim preokrenuo rezultat protiv Kristal Palasa i obezbedio opstanak u Premijer ligi, jedan od najvećih trenutaka u njegovoj karijeri.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve