Sport
18.09.2023. 13:07

Hit Mundobasketa

Jedan od najtraženijih evropskih plejmejkera potpisao za Fenerbahče

Fenerbahče
Izvor: Shutterstock

Košarkaški klub Fenerbahče potvrdio je da je letonski plejmejker Arturs Žagars potpisao trogodišnji ugovor sa tim klubom.

Ovaj 23-godišnji košarkaš će, kako je naveo klub, prvu sezonu tog ugovora provesti na pozajmici u Vulvsima iz Litvanije koji će se takmičiti u Evrokupu.

Iza Žagarsa je sjajno leto u dresu reprezentacije Letonije kojoj je pomogao da nedavno Svetsko prvenstvo završi na petom mestu. On je na osam utakmica na Svetskom prvenstvu u proseku beležio 12,4 poena i 7,4 asistencija.

Žagars je imenovan u drugu petorku turnira nakon što je bio peti po asistencijama i postavio rekord Svetskog prvenstva sa 17 asistencija i nijednom izgubljenom loptom u svojoj poslednjoj utakmici protiv Litvanije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kariju treba verovati
Svetisalv Pešić

U čemu je ključ?

16.09.2023. 10:25

Kariju treba verovati

"Ispred naše porodične kuće u Pirotu, u Novosadskoj ulici, bilo je mesto stalnog okupljanja društva iz kraja. Tu smo kao osnovci pričali razne stvari, anegdote, prepričavali scene iz filmova koje smo gledali u bioskopu. U večernjim satima, svetlo sa bandere činilo je da sve izgleda kao prava scena. Teatar u kom se za najmanju grešku dobijala ni manja ni veća kazna nego – nadimak…
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve