Sport
15.10.2022. 08:48
Beta

Evrloliga

Željko Obradović: "Bila je lepa utakmica"

košarka, košarkaški teren
Izvor: Shutterstock

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa dobro odigrala protiv Baskonije i da mu je žao što je posle velike borbe izgubila posle produžetka, u drugom kolu Evrolige.

"Odigrali smo dobru utakmicu i žao mi je moje ekipe zbog načina na koji smo izgubili. Bilo je lako završiti utakmicu u regularnom delu, ali to je lepota košarke. Nikad ne znate šta se može desiti, a desilo se da smo poslednju odbranu odigrali bez koncentracije, a onda smo otišli u produžetak", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Košarkaši Partizana izgubili su u petak uveče u Vitoriji od Baskonije posle produžetka sa 96:103, u utakmici drugog kola Evrolige.

Partizan je imao pobedu, ali je u poslednjim trenucima primio "trojku", kojom je utakmica otišla u produžetak, u kome su crno-beli slabije odigrali.

"Čestitam Baskoniji, bila je zanimljiva, lepa utakmica. Posle utakmice sa Albom rekli smo da smo odigrali loše, a sada je ekipa pokazala drugu sliku i ponosan sam na tim. Ali tek je početak sezone, mnogo je utakmica pred nama. Moramo da nastavimo da verujemo u sebe i da budemo spremni za naredne utakmice", naveo je Obradović.

U ekipi Partizana najefikasniji je bio kapiten Kevin Panter sa 26 poena uz pet skokova, Zek Ledej postigao je 23 poena uz 10 skokova, a Matijas Lesor 19 poena uz 12 skokova. Džejms Naneli dodao je 13 poena.

Baskoniju je predvodio Markus Hauard sa 33 poena, od kojih i "trojku" u poslednjim trenucima utakmice, kojom je izborio produžetak. On je šutirao za tri poena 8/12. Metju Kostelo pobedi je doprineo sa 19 poena, Rokas Gedrajtis sa 13 poena i devet skokova, a Darijus Tompson sa 11 poena i sedam asistencija. Srpski košarkaš Vanja Marinković postigao je četiri poena.

Partizan je dobro počeo, predvođen Lesorom, Nanelijem i Danteom Egzumom poveo je sa 8:2. Crno-beli su dobro igrali i serijom Lesora stekli sedam poena prednosti (14:7).

Gedrajtis "trojkom" i Vanja Marinković dobrom igrom u odbrani držali su domaće u igri, ali su crno-beli brzom i dobrom igrom čuvali prednost, pa su posle poena Ledeja na kraju deonice poveli sa 23:14.

Baskonija je uzvratila u nastavku sa tri vezane "trojke" i košem Tadasa Sedekerskisa prišla je na tri poena zaostatka (25:28). Ubrzo je ponovo vezala tri "trojke" i povela sa 36:32. Sa druge strane Panter je vratio "trojku", a novo vodjstvo doneo je Ledej.

Hauard i Panter su zatim razmenili "trojke" za vođstvo Partizana od 40:39, ali su domaći posle toga napravili seriju i preokrenuli na 44:40, a četiri razlike su sačuvali do poluvremena.

U prvom poluvremenu Baskonija je postigla 10 "trojki" iz 19 pokušaja, od čega je sedam postigla u drugoj četvrtini, dok je Partizan u prvih 20 minuta šutirao 3/9 za tri poena.

Španska ekipa povela je sa sedam razlike do sredine treće četvrtine, a Partizan je u igri držao Panter, koji je sa pet vezanih poena prišao na dva poena zaostatka 53:55. U više navrata Partizan je dolazio na poen zaostatka, a sa tri poena sa linije za slobodna bacanja Pantera, poveo je sa 67:65. Partizan je deonicu završio poenom prednosti, 68:67.

Crno-beli su igrali dobro u odbrani i serijom 6:0 poveli su sa 76:70 u četvrtom minutu četvrte četvrtine. Poenima Nanelija Partizan je poveo sa 81:76, a Baskoniju je "trojkom" u igru vratio Hauard.

Partizan je čuvao vođstvo, utakmica je ušla u penal završnicu, precizni su bili Panter i Hauard, dok je Ledej imao polovičan učinak za 84:82. Dobrim skokom u napadu Partizan je obezbedio novi napad koji je iskoristio Panter i na isteku napada pogodio koš za četiri razlike, 23 sekunde pre kraja.

Tompson je zatim pogodio "trojku", a brzo je fauliran Naneli koji je pogodio oba slobodna bacanja. Na drugoj strani Hauard je iskoristio jedno slobodno bacanje, a zatim je na liniju penala otišao Naneli koji je takodje pogodio samo jedno bacanje. U poslednjem napadu "trojku" je pogodio Hauard i izborio produžetak, 89:89.

Prve poene na utakmici, "trojku", Jam Madar postigao je na početku produžetka, a zatim je Lesor poentirao za pet razlike. Baskonija je predvodjena Hauardom preokrenula na 96:94, a zatim je jedno bacanje pogodio Gedrajtis. Lesor je posle toga oba poena postigao sa linije penala, a sa druge strane pogodio je Kostelo koš.

Partizan posle toga nije iskoristio napad, fauliran je Tompson, koji je pogodio oba penala i obezbedio Baskoniji drugu pobedu u Evroligi, dok je Partizan pretrpeo oba poraza.

U sledećem kolu Partizan će u utorak od 20.45 igrati u Beogradskoj areni protiv Milana, a Baskonija će dan kasnije od 20.30 dočekati Crvenu zvezdu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nemanja Vidić želi da bude predsednik FSS
Nemanja Vidić, 14. 10. 2022.

Šta ga sprečava?

14.10.2022. 16:40

Nemanja Vidić želi da bude predsednik FSS

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i Mančester junajteda, Nemanja Vidić kaže da bi želeo da se kandiduje za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve