Sport
21.10.2022. 07:48
Beta

Košarka

Željko Obradović posle utakmice: "Strpljiva igra u napadu dovela je do pobede"

košarka
Izvor: Shutterstock

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je posle pobede protiv Virtusa, da je njegov tim strpljivom igrom u napadu došao do osetnije prednosti i da je nakon toga bilo lakše igrati.

"Dobro smo počeli utakmicu, izuzetno agresivnom igrom. Rezultat prve četvrtine je bio 27:11. Imali smo energiju, igrali dobro u odbrani, ali i strpljivo u napadu. Kada je napravljena razlika, naravno da je posle bilo lakše igrati", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Košarkaši Partizana pobedili su u četvrtak uveče u Beogradskoj areni ekipu Virtusa iz Bolonje sa 90:62, u utakmici četvrtog kola Evrolige.

Partizan i Virtus sada imaju učinak od jedne pobede i tri poraza u Evroligi.

Obradović je dodao da je svestan da je klub imao odličnu priliku da pobedama u prethodna dva kola bolje počne Evroligu.

"Svesni smo odlične prilike, ali sam već rekao sve što je iza je iza i okrećemo se onom pred nama... Analizirali smo utakmicu protiv Milana (75:80) i odigrali kako smo odigrali. Moglo je lako da bude 3:1, ali je 1:3", rekao je on.

Trener Partizana istakao je da se nada da će ova pobeda dati dodatno samopouzdanje ekipi, ali i dodao da ne želi da razmišlja o sledećem meču u Evroligi, protiv Žalgirisa.

"To je tek za sedam dana, prvo imamo Mornar i ovog momka koji daje preko 40 poena. Svu energiju i koncentraciju na tu prvu utakmicu protiv Mornara", dodao je on.

Obradović nije želeo da govori o pojedinačnim učincima, ali je pohvalio igru Džejmsa Nanelija.

"Ja znam kakve on kvalitete ima, sad je na njemu da nastavi. Ima još 53 utakmice u regularnom delu, biće vremena za sve i svi će igrati dovoljno. Ako pogledate minutažu vidite da je drugačija u odnosu na prošlu utakmicu", istakao je on.

Za Jama Madara je trener Partizana rekao da ima potencijala, ali da mu je potrebno iskustvo. "Za plejmejkera iskustvo je mnogo važno. Prvi put sad igra Evroligu, pokazuje stvari koje su sve bolje", rekao je Obradović.

Košarkaši Partizana će u narednom kolu dočekati Žalgiris, dok će Vitrus gostovati Real Madridu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Paraolimpijske igre 2024. imaće malo drugačije otvaranje
kolica, invalidi

Pariz

20.10.2022. 20:05

Paraolimpijske igre 2024. imaće malo drugačije otvaranje

Paraolimpijske igre 2024. godine u Parizu neće biti otvorene kao što je to uobičajeno na stadionu, već organizatori planiraju da se ceremonija održi u srcu glavnog grada, na Jelisejskim poljima i trgu Konkord.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve