Sport
10.08.2019. 16:11
M.P./Foto:Shutterstock/EPA

ŽENE FUDBALERA - Za njih brak nije bio preduslov za uspeh

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Obično ih prati loš glas, da su sponzoruše, da im je jedini cilj da se dobro udaju, a jedini uspeh to što su žene fudbalera. Zbog čestih slučajeva koji opravdavaju ovakve epitete, mnoge žene su u startu obeležene, čim ih vide u društvu poznatih, bogatih fudbalera.

Međutim, kao uostalom i u svemu, ima i onih koje su drugačije, koje svojim karijerama i sposobnošću demantuju ovaj loš glas.

U nastavku izdvajamo listu najuspešnijih žena fudbalera, koje su najmanje poznate po svojim brakovima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Viktorija Bekam

Ona koja, zbog svoje popularnsoti, verovatno najviše zaslužuje da se nađe na vrhu ove liste je naravno Viktorija Bekam. Iako je u braku sa Dejvidom Bekamom od 1999. godine, Viktorija slavu nije stekla izgovorivši sudbonosno "da". Još i pre nego što je upoznala legendarnog fudbalera, Viktorija je bila poznata Britanskoj i svetskoj javnosti.

Povezane vesti - INTERVJU MAJA OGNJENOVIĆ: Sport je bio spartanski, sada me nervira nedisciplina

Slavu je strekla devedesetih godina kao članica pop grupe Spice Girls. Nakon što je poznata grupa izdala debitantski album 1996. godine, isti doživaljava veliki uspeh i prodat je u više od 20 miliona primeraka širom sveta. Iako se grupa raspala 2000. godine, Bekamova je započela svoju solo muzičku karijeru.

Iskoristivši svoju ljubav prema modi, Viktorija je vremenom svoju karijeru preusmerila ka modnoj industriji i 2008. godine pokrenula svoju modnu liniju. Patentirala je svoju liniju famerki pod nazivom VB Rock, a kasnije i svoju liniju naočara.

Viktorija je danas, jedna je od najfotografisanijih žena na svetu, a mnogi je smatraju istinskom modnom ikonom. Iako je žena jednog od najpoznatijih fudbalera, Viktorija je svojom sposobnošću postigla da je ne prepoznaju po tome, već je od svog imena napravila istinski brend.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA/FREDRIK SANDBERG SWEDEN OUT

Helena Seger

Ništa manje uspešna nije ni Helena Seger, žena Zlatana Ibrahimovića. Zbog svoje nenametljivosti, slabog eksponiranja u medijima svetska javnost je slabo upućena u njen privatni život i činjenicu da je žena slavnog fudbalera. Međutim, u svetu biznisa je više nego poznata i cenjena.

Helena je rođena 1970. godine u Švedskoj i diplomirani je ekonomista. Naoružana diplomom i znanjem započela je profesionalnu karijeru radeći za nekoliko multinacionalnih kompanija.

Može da se pohvali radom u kompanijama poput "Disel-a", "Replay-a", "Rabbit-a", "JC", ali i kao neko ko je bio marketing menadžer u FlyMe.

Povezane vesti - Nik Kirjos – loš momak belog sporta, kraljevske krvi

Kada je upoznala Ibrahimovića, Helena je već bila uspešna i ostvarena žena, bogata, sa karijerom iza sebe.

"Kada sam upoznala Zlatana, imao je 21 godinu, a ja 32, imala sam karijeru i bogatstvo i nije mi bio potreban fudbaler da me hrani. Bila sam samostalna, a on čak nije bio ni moj tip muškarca", istakla je jednom prilikom Segerova.

Poznato je da ovaj bračni par ulaže u nekretnine, a mnogi smatraju da je ona najzaslužnija za to što je Ibrahimović jedan od najbogatijih sportista današnjice.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Šerli Kol

Iako više nije udata za Ešli Kola, Šerli En Tvedi (Kol) slavu nije stekla na taj način i nikada je nisu povezivali samo po braku sa jednim od najboljih bekova Premijer lige.

Poznata tridesetogodišnjakinja, poznata je Britanska pevačica i tekstopisac. Svoju muzičku karijeru započela je u grupi pop grupi "Girls Aloud". Vremenom započinje svoju solo karijeru i postaje prepoznatljiva televizijska ličnost.

Svetska javnost je pamti i kao jednu od sudija popularnog muzičkog tamkičenja "X faktor".

Krasila je naslovnicu čuvenog časopisa "Vogue", a od 2009. do 2018. godine je bila i zaštitno lice kozmetičke linije  L'Oreal. Kako je, 2014. godine, procenjeno njeno bogatstvo je dostizalo 20 miliona funti.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Šakira

Ne treba posebno najavljivati ni Šakiru. O njenoj karijeri se mnogo više zna nego da je u braku sa fudbalerom Barselone Pikeom.

Šakira Isabel Mebarak Ripol poznata je kolumbijska pevačica i tekstopisac. Zahvaljujući albumima "Pies Descalzos" i "Donde Estan los Ladrones"  stekla je slavu u Latinskoj Americi i za svega par godina uspela je da proda preko 10 miliona albuma samo na tom području.

Njena pesma za FIFA Svetski Kup 2010. godine, "Waka Waka", postala je najprodavanija pesma sa ovog događaja ikada. Pored 10 miliona prodatih kopija, spot za pesmu pogledalo je dve milijarde ljudi, zbog čega se ubraja u jedan od najgledanijih video klipova na Youtube-u.

https://www.youtube.com/watch?v=pRpeEdMmmQ0

Od 2012. pa do 2015. godine, magazin Forbes ju je uvrštavao među 100 najuticajnijih žena na svetu. 2017. godine. Pored toga Šakira je UNICEF-ov ambasador.

Poznata pevačica ima 3 Grammy, 13 Latin Grammy, 5 MTV Video Music, 7 Billboard Music i 39 Billboard Latin Music nagrada. Procenjuje se da je prodala oko 140 miliona albuma. Takođe, Šakira ima četiri od 20 najprodavanijih hitova u 2000. godinama, što je više od bilo kojeg umetnika do danas.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve