Sport
05.11.2021. 10:34

Evroliga

Zvezda deklasirala Panatinaikos, Radonjić kaže: Važna pobeda

Dejan Radonjić, 5. 11. 2021.
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su pobedili grčki Panatinaikos 81:48 u osmom kolu Evrolige u hali "Aleksandar Nikolić".

Izabranici Dejana Radonjića upisali su treći trijumf u dosadašnjem delu takmičenja i tako su prekinuili seriju od četiri poraza u nizu u Evroligi.

Sa druge strane ekipa iz Grčke sada ima skoro od dva trijumfa i pet poraza.

Najbolji u pobednickcom timu bio je Nejt Volter sa 18 poena, od čega je 10 postigao u prvih 10 minuta, Ostin Holins je stao na 11, Nikola Kalinić je dodao 10, dok su Ognjen Dobrić, Ddejan Davidovac i Luka Mitrović ubacili po osam poena.

Crveno-beli su već u prvoj deonici rešili pitanje pobednika, ušli u seriju poena, a uz odličnu igru u odbrani, na semaforu je brzo stajala dvocifrena razlika.

Tokom ovog dela odlični su bili Volters i Kalinić, pa je posle prvih 10 minuta rezultat bio 21:8.

U nastavku meča Panatinaikos je napravio seriju 6:0, ali je ekipa Dejana Radonjića odmah vratila stvari na svoje mesto i pokazala rivalu da neće biti nikakve šanse za preokret.

Domaći tim u ovom delu išao je do najviših 19 poena, a u drugo polvreme ušao je sa razlikom od 13 poena.

Treća deonica donela je nastavak Zvezdine dominacije na parketu u svakom segmentu igre, pa je prednost otišla na plus 21.

Do kraja meča crveno-beli su zatrpavali koš rivala, još više pojačali dobru igru u defanzivi,a prednost je u jednom trenutku narasla na 36 poena.

 

Crveno-beli deklasirali su grčki tim sa 33 poena razlike (81:48) u osmom kolu Evrolige, što je najubedljivija pobeda Zvezde u ovom takmičenju.

"Važna pobeda za nas. Važnije je način na koji smo igrali ovaj meč, dobro u odbrani takođe u napadu. Okrećemo narednoj utakmici", rekao je trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Na pitanje da li je ovo najbolja igra crveno-belih otkako je u klubu, Radonjoć je istakao da sigurno nije najbolja, već samo jedna od boljih.

Zvezda je upisala treći trijumf u Evroligi nakon četiri poraza, a Radonjić je istakao da je njegov tim uradio mnogo više u odnosu na to kakve je probleme imao.

"Mislim da smo uradili mnoog više nego što je stavrno realmo sa svim problemima, rasporedom... Uradili smo mnogo više", zaključio je Radonjić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve