Sport
21.12.2023. 14:21
Beta

Terzić o polusezoni

"Ja sam kriv za neuspeh. Bahar je otišao, čekamo Milojevića"

Zvezdan Terzić
Izvor: Srđan Stevanović/Starsport

Generali direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao da ekipa nije ispunila ciljeve uoči početka sezone i da je saradnja sa trenerom Barakom Baharom zbog toga prekinuta, kao i da će gotovo sigurno novi trener biti Vladan Milojević.

"Epilog svega je rastanak i sporazumni raskid ugovora sa Barakom Baharom. Tako to biva u fudbalu, kad nema rezultata, prvi strada trener. Želim da mu zahvalim na saradnji u ovih šest meseci, uradio je mnogo dobrih i kvalitetnih stvari", rekao je Terzić na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

Terzić se obratio medijima po završetku jesenje polusezone, u kojoj je Zvezda posle poraza u sredu u Humskoj od Partizana 1:2 završila na drugom mestu na tabeli i osvojenog boda u grupnoj fazi Lige šampiona. Bahar je otpušten posle šest meseci jer nisu ispunjena očekivanja.

Na pitanje da li bi izraelski trener ostao u klubu da je pobeđen Partizan, Terzić je odgovorio potvrdno, jer bi tada ekipa imala pet bodova prednosti na prvom mestu na tabeli.

 

"Drago mi je što se rastajemo kao prijatelji, što je on svestan možda nerealnih očekivanja koje je Zvezda imala u ovom periodu i pored najbolje volje što nije uspeo da ih ispuni. Želim da prekinem sve spekulacije da će advokati imati pune ruke posla, da se po ugovoru se zaštitio, da moramo da platimo ogromne penale. To su sve neproverene priče. Ugovor je bio potpisan na tri godine, Bahar je imao svoju platu", naveo je Terzić.
 

"On će imati pravo da prima platu dok ne pronađe novi posao. On nije čovek koji želi da uzima pare koje nije zaradio, ubrzo će naći novi klub i tog trenutka će prestati obaveza plaćanja prema njemu."

Terzić je rekao da je pre mesec dana razgovarano sa Baharom o situaciji i da je on svestan da sa ovim kvalitetnim igračima "nije smeo da dozvoli da, pre svega u domaćem šampionatu jesen završi kao drugoplasirani".

"Njemu se sve svelo na dve utakmice koje bi drastično promenile njegove rezultate. Protiv Jang Bojsa u Bernu i jučerašnja. U obe utakmice Zvezda je zaslužila pobedju, da ne gledamo statistiku sada", rekao je Terzić.

Terzić je rekao da je on najodgovorniji i za neuspehe ali i za uspehe.

"Uvek sam ja kriv, neću dozvoliti da krivica padne na nekog od saradnika jer sam ih ja birao, kao i u slučaju Bahara. Prihvatam krivicu na sebe za sve što se desilo i rezultatski i finansijski. Prvi put kad Zvezda ne bude šampion podneću ostavku, ja sam vrh piramide, imam komandnu odgovornost. Nešto nije funkcionisalo u mom sistemu gde sam imao neograničena ovlašćenja", rekao je on.

Terzić je najavio da će u petak od 13 časova biti promovisan novi trener i da je za sada Vladan Milojević jedini kandidat.

"Sinoć smo razgovarali sa njim, danas ćemo se sastati sa njegovim agentom i sve ide u pravcu da će sutra biti promovisan", rekao je Terzić.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bahar (ne)će "prezimeti" na klupi Zvezde
1

Zbogom ili samo doviđenja

20.12.2023. 21:34

Bahar (ne)će "prezimeti" na klupi Zvezde

Crvena zvezda je na večitom derbiju ostala bez pobede i prvog mesta na tabeli nakon jesenjeg dela Superlige, a pitanje je da li i bez trenera Baraka Bahara.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve