ABAZOVIĆ: Nova vlada biće sve što DPS nije bio

ABAZOVIĆ: Nova vlada biće sve što DPS nije bio


Lider jedne od tri pobedničke koalicije u Crnoj Gori “Crno na bijelo”, Dritan Abazović, rekao je da je razgovarano o personalnim rešenjima u novoj vladi, u kojoj će, kako je kazao, biti mesta i za one koji trenutno ne žive u Crnoj Gori.

“Mislim da ćete biti iznenađeni. Ova vlada treba da bude sve što DPS nije bio”, kazao je Abazović na konferenciji za novinare, na kojoj je potpisan sporazum sa osnovnim principima nove vlasti.

“Idemo brže nego što smo sami zamslili, a ako se po jutru dan poznaje, biće velika otvorenost vlade prema svim kojima mogu da daju doprinos”, rekao je Abazović.

Povezane vesti – ISTORIJSKI DOGOVOR: Pobednička opozicija Crne Gore potpisala sporazum

Abazović

Ističe da je do sad najveći problem bio jer neki ljudi iz Crne Gore nisu želeli da se petljaju sa vladom koja je povezna sa kriminalom i korupcijom.

Zato će, navodi, poštovati volju građana na izborima, a to je pobeda tri opozicione koalicije.

Poručio je da oni koji su, kazao je, kupovali glasove, gradili na divlje i uvećavali imovinu, neće biti zaštićeni i ne bi trebalo, dodao je, ni da pokušavaju da tim nekim sitnim trgovinama pokušaju sebe da zaštite od onog što su radili sa DPS-om.

Povezane vesti – ABAZOVIĆ: Nisam adresa za veštačko disanje Ðukanoviću

Abazović je novinarima rekao da nisu ni svesni da je na ovim izborima pobeđena “mafijaška hobotnica”.

Na insistiranje sarajevskih medija da će formirati vladu sa onima, kako je rečeno, koji negiraju genocid u Srebrenici, Abazović je ponovio da su tri koalicije pobedile upravo, kako je kazao, “ljude koji su počinili genocid u Srebrenici”.

Shutterstock

Shutterstock

“Milo Đukanović je bio premer u tom trenutku. Nikad nisam čuo da je rekao da treba da podnese ostavku zbog onog što se dešavalo u Bosni i Hercegovini”, kazao je Abazović.

Povezane vesti – KRIVOKAPIĆ: Priče o uticaju Srbije na crnogorsku vladu su budalaština

Komentarišući nedavne incidente u Pljevima, Abazović je rekao da je u svemu tome prepoznao “ruku crnogorske policije” i da uvredljive natpise nisu ostavili ni Srbi, ni Crnogorci, ni Bošnjaci, ni Albanci.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar