Svet
09.01.2024. 11:02
Beta

Tužilaštvo u Podgorici

Bivši premijer Abazović saslušan povodom slučaja "Tunel"

1
Izvor: EPA / Boris Pejovic

Bivši premijer i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović saslušan je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog izjave da ima operativnu informaciju ko je glavni osumnjičeni i šta je bila namera kopanja tunela i obijanja depoa Višeg suda.

"Dao sam operativne podatke koje sam imao dok sam bio premijer. Ne mogu govoriti o detaljima jer bih kršio zakon", rekao je Dritan Abazović novinarima.

Kako je kazao, svi "jako dobro znaju ko sprovodi proces u Crnoj Gori".

"Nemam specijalno ništa da dodam, mislim da su neki podaci i teorije od koristi, ne možemo da radimo posao nadležnih. Interes je javnosti da se sve sazna o slučaju 'Tunel'. Sve zanima ko su nalogodavci",  rekao je Abazović.

On je rekao da je izneo dve glavne teorije o ovom slučaju, ali da nije pominjao imena nalogodavaca.

"Svi podaci koje sam izneo su operativni i relevantni. Ja se ne bavim izmišljanjem i teorijama zavere", naveo je Abazović.

Abazović je pozvan da u svojstvu građanina da izjavu u Tužilaštvu u slučaju kopanja tunela do depoa Višeg suda, a povod su bile izjave koje je dao gostujući na TVCG, kada je istakao da zna ko su nalogodavci u ovom slučaju.

Lider GP URA kazao je tada da zna i šta je bila namera koja se nije ostvarila.

Četiri meseca nakon što je otkriven tunel nije utvrđeno šta je bio motiv i ko je nalogodavac.

Zbog sumnje da su kopali tunel sumnjiče se državljani Srbije Veljko i Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić. Poslednji je uhapšen na aerodromu u Stokholmu, dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd.

Zbog sumnje da su umešani u taj kriminalni poduhvat uhapšeni su Predrag Mirotić i Katarina Baćović, Ivica Piperović, Nikola Milačić i Marijan Vuljaj. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ministar o detaljima tunela ispod suda u Podgorici: "Napad na državu"
1

"Kao akcioni film"

12.09.2023. 18:50

Ministar o detaljima tunela ispod suda u Podgorici: "Napad na državu"

Otkriveni tunel prokopan ispod Višeg suda u Podgorici izlazi u stan naspram zgrade tog suda, potvrdio je crnogorski ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i dodao da je stan u privatnom vlasništvu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve